Mother Of All Tomato Salads – Bloody Good BBQ Poster Nr 3

Jag, som säkert många andra svenskar, tillbringar årets svalaste nio månader med att längta efter sommaren. Att längta efter sol, efter bad, sommarstugor och efter god mat som äts ute på verandan under långa ljusa sommarkvällar. Inget annat recept fångar alla de sakerna för mig som det här. Dels för att det måste göras på […]
Fooled Pork – Bloody Good Vegetarian BBQ Poster Nr 2

Det var inte så värst länge sen jag skrev om fooled pork här på bloggen, men nu när det har kommit till att släppa Bloody Good Vegetarian BBQ – Poster Nr 2 så är det dags igen. Och det finns en anledning. Det är nämligen så jävla gott. Precis som vegoburgaren var det där receptet […]
Parmesanpanerad quorn

Den här lilla godbiten plockade jag upp ifrån ett recept som kom med i Mathem.se:s matkasse som jag testade för några veckor sedan. Det var en sån där prova-på påse jag fick testa för halva priset, annars tycker jag att det är svårt att riktigt klara av dem. Dyrt som tusan brukar det vara, och […]
Quorn al cacciatora (Italiensk jägargryta)

Det här receptet introducerade en av mina svägerskor mig för under påsken, och det totaly blew mig away! Förutom limequorn (ja, ni läste det rätt, jag älskar den rätten) så är det nog absolut ett av de godaste sätten att tillaga quornfiléer jag hittat so far. Marinaden ger quornen en pikant smak av citron och såsen på […]
Fooled pork a.k.a vegansk pulled pork

Det tog sin tid, men nu lyckades jag äntligen ta mig för att laga 2013 års mest hipsterhypade rätt, alla kategorier – Fooled pork, a.k.a vegansk pulled pork. Jag hade min svåger och hans tjej över på middag som bägge är vegetarianer och dessutom ganska hippa, så det var the perfect opportunity att testa det […]
BBQ-sås – Grundrecept som går att variera

När jag nu i veckan satt och planerade för att göra min fooled pork-debut så var jag ju självklart också tvungen att försöka mig på att göra en vettig barbequesås till det hela. Enligt många av de andra fooled porkrecept jag läst så kör folk helt enkelt bara en snabbsås/marinad till som de gör med […]
Rödvinssås

Jag är inne på min fjärde vecka som föräldraledig nu och jag märker verkligen en skillnad i min energi. När jag inte går omkring och tokfokuserar på jobbet hela tiden så har jag plötsligt fått väldigt mycket mer ork och energi till allting annat, däribland att blogga och att odla alla mina andra små nördintressen. […]
Mazarintårta

Jag är en riktig sucker för tårtor. Överlag är jag ingen bakande människa (ännu, men jag hoppas på att ändra på det), men när det kommer till tårtor så är jag av någon anledning alltid barnsligt förtjust så fort jag får chansen. Jag har lagt upp några andra recept här på bloggen tidigare på chokladtårta och pannkakstårta, […]
Svamp och valnötsstek på nyår och barnmatsprat

Hej hej igen! Livet som småbarnsfarsa är onekligen inte ett som präglas av kulinariska äventyr. Matinspirationen har tyvärr varit ganska mycket i botten på senaste. Som jag har sagt tidigare så har stortjejen (tidigare lilltjejen, nu kallad stortjejen) varit vegetarian i snart ett år nu, vilket ju är roligt, men det gör tyvärr också att […]
Rödbetsbruschetta – förrätten på nyårsafton

Årets nyårsafton firade vi ganska lugnt med en av Sarahs barndomskompisar som bjöd på knytismiddag. Jag fick förrätten tilldelad mig och informationen att barndomskompisens kille tydligen skulle försöka sig på konststycket att laga ”något uzbekiskt” till huvudrätt. Vad fan är uzbekisk mat var min första fråga, och min andra – vad gör man till det? […]