fbpx

Mother Of All Tomato Salads – Bloody Good BBQ Poster Nr 3

Jag, som säkert många andra svenskar, tillbringar  årets svalaste nio månader med att längta efter sommaren. Att längta efter sol, efter bad, sommarstugor och efter god mat som äts ute på verandan under långa ljusa sommarkvällar. Inget annat recept fångar alla de sakerna för mig som det här. Dels för att det måste göras på […]

Fooled Pork – Bloody Good Vegetarian BBQ Poster Nr 2

Det var inte så värst länge sen jag skrev om fooled pork här på bloggen, men nu när det har kommit till att släppa Bloody Good Vegetarian BBQ – Poster Nr 2 så är det dags igen. Och det finns en anledning. Det är nämligen så jävla gott. Precis som vegoburgaren var det där receptet […]

Parmesanpanerad quorn

Den här lilla godbiten plockade jag upp ifrån ett recept som kom med i Mathem.se:s matkasse som jag testade för några veckor sedan. Det var en sån där prova-på påse jag fick testa för halva priset, annars tycker jag att det är svårt att riktigt klara av dem. Dyrt som tusan brukar det vara, och […]

Quorn al cacciatora (Italiensk jägargryta)

Det här receptet introducerade en av mina svägerskor mig för under påsken, och det totaly blew mig away! Förutom limequorn (ja, ni läste det rätt, jag älskar den rätten) så är det nog absolut ett av de godaste sätten att tillaga quornfiléer jag hittat so far. Marinaden ger quornen en pikant smak av citron och såsen på […]

Fooled pork a.k.a vegansk pulled pork

Det tog sin tid, men nu lyckades jag äntligen ta mig för att laga 2013 års mest hipsterhypade rätt, alla kategorier – Fooled pork, a.k.a vegansk pulled pork. Jag hade min svåger och hans tjej över på middag som bägge är vegetarianer och dessutom ganska hippa, så det var the perfect opportunity att testa det […]

BBQ-sås – Grundrecept som går att variera

När jag nu i veckan satt och planerade för att göra min fooled pork-debut så var jag ju självklart också tvungen att försöka mig på att göra en vettig barbequesås till det hela. Enligt många av de andra fooled porkrecept jag läst så kör folk helt enkelt bara en snabbsås/marinad till som de gör med […]

Rödvinssås

Jag är inne på min fjärde vecka som föräldraledig nu och jag märker verkligen en skillnad i min energi. När jag inte går omkring och tokfokuserar på jobbet hela tiden så har jag plötsligt fått väldigt mycket mer ork och energi till allting annat, däribland att blogga och att odla alla mina andra små nördintressen. […]

Mazarintårta

Jag är en riktig sucker för tårtor. Överlag är jag ingen bakande människa (ännu, men jag hoppas på att ändra på det), men när det kommer till tårtor så är jag av någon anledning alltid barnsligt förtjust så fort jag får chansen. Jag har lagt upp några andra recept här på bloggen tidigare på chokladtårta och pannkakstårta, […]

Svamp och valnötsstek på nyår och barnmatsprat

Hej hej igen! Livet som småbarnsfarsa är onekligen inte ett som präglas av kulinariska äventyr. Matinspirationen har tyvärr varit ganska mycket i botten på senaste. Som jag har sagt tidigare så har stortjejen (tidigare lilltjejen, nu kallad stortjejen) varit vegetarian i snart ett år nu, vilket ju är roligt, men det gör tyvärr också att […]

Rödbetsbruschetta – förrätten på nyårsafton

Årets nyårsafton firade vi ganska lugnt med en av Sarahs barndomskompisar som bjöd på knytismiddag. Jag fick förrätten tilldelad mig och informationen att barndomskompisens kille tydligen skulle försöka sig på konststycket att laga ”något uzbekiskt” till huvudrätt. Vad fan är uzbekisk mat var min första fråga, och min andra – vad gör man till det? […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT