fbpx

Smörbakad blomkål med trattkantarells-sabayonne och fetaost

God fortsättning på er! 2015 har börjat ganska så långsamt här hemma hos oss. En och annan tripp ut ur huset för att köpa förnödenheter eller för att träffa en och annan vän, annars spenderas större delen av tiden lekandes med klossar på golvet eller tittandes på Netflix. Det ger dock ganska gott om tid […]

Vegetarisk nyårsmeny, flera förslag

Det här mina vänner blir mitt tvåhundrade inlägg på bloggen! Woho! 😀 Det känns stort. I jämförelse med många andra bloggar kanske det inte är så mycket att skryta med, men jag ser det som att jag snarare försöker att göra få kvalitativa inlägg än att spruta ur mig hundratals diversegrejer. Det har jag instagram […]

Lingonparfait med hemmagräddade havreflarn

Äntligen har stressen lagt sig något. Julklapparna är öppnade. Julmaten är lagad. Lägenheten är hyfsat välstädad och insikten om att jag har två veckors ledigt framför mig börjar långsamt sjunka in. Gud. Vad. Skönt. Men att hålla på med bloggen är för mig allt annat än jobb, så det ska bli ett nöje att få […]

Panerad fetaost med honung

Det finns några få recept som jag ofta undrar varför de inte är mer kända än vad de är. – Varför lagar inte alla det här? Jämt? Är det någon sorts världsomspännande konspiration med syfte att hålla de bästa recepten hemliga ifrån den stora massan? Man börjar ju undra. Jag åt panerad och friterad fetaost för första gången […]

Chêvre chaud med citronspetsad rotsaks- och spenatsallad

Det här receptet hittade jag bortglömt bland mina bilder från en period i våras då jag inte var riktigt lika aktiv med bloggandet. Varför jag inte skrivit om det tidigare vette katten, men det ger mig ju möjligheten att dela med mig av det nu istället! Chêvre chaud är ju en klassiker på så många sätt. […]

Vegetarisk ceasarsallad med halloumi

Hej! Jag måste bara ta och åter igen säga hur glad jag är för att ni läser bloggen, kommenterar och följer det jag skriver här. Det gör mitt liv sjukt mycket rikare och hela grejen med skrivandet så väldigt mycket roligare. Jag har funderat en hel del på det här med motivation, målsättningar och syftet […]

Recension: Vegoburgaren på KÄK Hornstull

För några veckor sedan var jag på KÄK Hornstull för andra gången i jakten på Stockholms bästa vegoburgare. Då utlovade jag som vanligt en längre recension av stället, så här kommer den! KÄK drivs av krögarna bakom Hornstullsinstitutionen Judit och Bertil som bara ligger ett stenkast närmare vattnet ifrån det relativt nyöppnade stället KÄK. Till […]

Rödvinssås

Jag är inne på min fjärde vecka som föräldraledig nu och jag märker verkligen en skillnad i min energi. När jag inte går omkring och tokfokuserar på jobbet hela tiden så har jag plötsligt fått väldigt mycket mer ork och energi till allting annat, däribland att blogga och att odla alla mina andra små nördintressen. […]

Fattigmanspesto

Pesto är ruggigt gott. Det tror jag att fler än jag håller med om. Olyckligtvis så är det dock ganska dyrt om man ska köra fullt ut på originalingredienserna. Pinjenötter, parmesan och en herrans massa basilika blir en del dubloner om man ska laga tillräckligt mycket för att kunna spara ett tag. Här drygade jag […]

Lätta lunchmackor med äggröra och tomater

Ett recept behöver inte alltid ta lång tid och vara krångligt för att vara värt att dela med sig av. De här lunchmackorna slängde jag ihop igår här nere i sommarhuset och de blev så sjukt goda. Väl värt att testa i say! Äggröra är en riktig höjdare. Jag har (som ni kanske känner till) […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT