Galetter med chèvre, valnötter och spenat
Det här receptet lagade jag i vintras medan bloggen vilade, och därför minns jag inte riktigt alla måtten exakt. Lyckligtvis hade jag sinnesnärvaro nog för att ta ett par bilder, även om de blev ganska slarviga och suddiga. Eftersom det också blev något av en hit så tänkte jag att jag skulle försöka återkalla receptet […]
Riktigt god aioli
Varje matlagare med självaktning måste lära sig att sno ihop en fin aioli. Det tycker i alla fall jag, och i går när de övriga käkade skaldjursfat och jag lite andra prylar (som kommer i ett senare inlägg) så fick jag hedersuppdraget att stå för just aiolin. Jag har tidigare skrivit ner ett recept på […]
Matupplevelser på Österlen del 1 – Kronovalls vinslott
Jag och Sarah är inte direkt den campande typen. När vi åker runt i vår hyrbil och till och från ser ett par slitande semestercyklister eller en husvagnsfamilj ryser vi. Jag är mycket nöjd med att ha hittat en flicka av samma skrot och korn som jag. Med en alldeles för avslappnad attityd mot att […]
Sparris- och mandeltarte
Våren var kort i år. Jag märkte knappt av den. Köpte tre vårjackor gjorde jag. Jag laddade, men tji. Det är redan sommar. Nu, jag är jag inte den som är den, jag gillar sommaren. Men det förtar en viss charm från vårprimörerna när de inte ens hinner komma till grönsaksdiskarna innan våren är slut. […]
Franskt på à la Crêpe på Katarina Bangata
I helgen var mamma här på besök. Vi var på Cat Stevens/Yusuf, umgicks med Sarahs familj och tog en riktig hejdundrans långpromenad. Mycket trevligt måste jag säga, träffar henne alldeles för sällan då hon fortfarande bor kvar i Borlänge. Innan konserten så käkade vi middag med Sarahs föräldrar på À la Crêpe som ligger på […]
Fransk potatissallad
Brorsan var på besök förra veckan och då blev det som vanligt veganskt. Jag börjar tröttna lite på att bara laga ris och pasta, så jag tänkte att jag skulle sno ihop något med potatis. Problemet är bara att jag tycker att potatis är ganska trist och att jag börjar känna att klyftpotatis är lite […]
Champignions au vin
En av de grejer jag saknar mest som vegetarian är mustiga köttgrytor. Hemma i pappas kök kokade pepparrotskött, dillkött, soppor och grytor i timmar på spisen. Det är lite trist att det är svårt att hitta bra sätt att fånga upp alla de där fantastiska smakerna utan att de facto ha något kött som kan […]
Trettondagsmiddag i Bagis
Det har varit en hel del middagar på senaste. I like. Igår var vi hembjudna till Sarahs syrra på någon form av knytmiddag. Efter någon timmes hårslitande funderingar över vad jag skulle bidra med kom jag tillslut fram till att jag åtminstone ville laga någonting som hade fyllning. Efter att ha förkastat Svamp Wellington, omelettcannelloni […]