Grönkålstabbouleh med tempehkebab
*I Samarbete med WWF och SOK* Hej! Idag har jag glada nyheter! I torsdags så skickades äntligen boken Vego i världsklass till tryck! Jag har jobbat med recepten och texterna till den här boken ända sedan i juli förra året så det känns helt fantastiskt att den äntligen är klar och att det nu bara […]
Vegansk julmat
30 recept för ett komplett växtbaserat julbord tillsammans med Anamma!
Linssallad med grönkål, rökt tofu och basilika
Hej! Det här receptet är inspirerat av södra Frankrike och Provence med oliver, örter och mustiga smaker. Salladen passar perfekt på en buffé, som en lättare måltid i sig eller som ett riktigt matigt alternativ till pasta eller potatis till till exempel grillat. Det är enkelt också! Koka linserna, hacka grönsakerna, stek dem och rör […]
Vegansk grönkålspaj med ifraiche och gräslök
Hej! Det här pajreceptet är riktigt smarrigt och enkelt! Pajstanningen är anpassad utifrån äggstanningen i det här tortillareceptet och blir supersmarrigt, även om det inte alltid kanske blir supersnyggt. Kikärtsmjöl har en viss tendens att ”spricka” lite på ytan när det blir torrt, så det är viktigt att ha i lite fett i smeten så […]
Vegansk irländsk gryta med colcannon på St Patricks Day!
Hej! Hoppas allt e fint med er! Här rullar som vanligt allt på för fulla muggar 😉 Jag har SÅ MYCKET att berätta för er – men inte riktigt ännu. De ska bli helt klara och färdiga, men sen alltså! Jävlar anamma vad ni kommer att tycka att de här grejerna är bra! 🙂 Det […]
Enkel japansk sushibowl med tofu, grönkål och sesamfrön
Hej! Hoppas allt är fint med er! Själv sitter jag här i skrivande stund, egentligen alldeles för sent för mitt eget bästa, och försöker hinna ikapp med alla grejer jag behöver skriva och planera. Jag har varit på en videoredigeringskurs med Bonnier Digital Academy hela dagen idag så det blev inte mycket skrivet på dagtid. En […]
Zambiansk jordnötsgryta med grönkål och sötpotatis
Hej! Hoppas att allt är fint med er! Det här receptet lagade vi idag på #Passionmatlagning – den matlagningskurs som jag och Zeina håller på Fryshusets Grundskola i Husby och vi kände bägge två att direkt ville dela receptet med er. Det är vegansk zambiansk husmanskost, baserad på enkla och goda råvaror som tillsammans blir […]
Vegansk Biff Rydberg
Hej! – Recipe in english further down – Idag och igår (14-15 sept 2017!) går Livsmedelsdagarna av stapeln i Tylösand. Det är ett av Sveriges största evenemang för livsmedelsbranschen där en massa olika beslutsfattare, företag, lobbyister och andra som är intresserade av mat och hur vi odlar och producerar mat träffas och diskuterar grejer tillsammans. […]
Enkel kantarellpasta med grönkål
Hej! – English further down! – Hoppas allt är fint med er! Själv sitter jag i skrivande stund på snälltåget på väg ner till Malmö och en före detta kollegas bröllop. Känns ganska spännande! Jag brukar för det första inte gå på så många bröllop överlag (mina vänner börjar preciiiiiiis komma in i det där […]
Vegansk ceasarsallad med grönkål och ostronskivling
Hej! Hoppas allt är fint med er! Här knatar allt på för fullt. Jag ligger precis i slutskedet på produktionen av min nya webbkurs som kommer att släppas inom väldigt kort nu. Det känns sjukt peppigt och jag kan inte vänta på att få berätta mer om den och börja visa upp den för er […]