fbpx

Tacos med inspiration av Dalarna

Hej! Hoppas att allt är fint med er! Igår flög jag till Los Angeles för en veckas solsemester, så just nu kan jag inte klaga på livet! Här skiner solen och det är fruktansvärt fint att få ett litet break från vardagshetsen och hamsterhjulet. Vi ska vara här tills nästa lördag och kommer hem precis […]

Vegansk fiskgratäng

Hej! Hoppas allt är fint med er! Själv har jag hamnat sängliggandes pga feber å lite annat otyg i helgen vilket ju känns lite mindre nice. Det känns lite dubbelt, på ett sätt är det skönt att faktiskt vara tillräckligt sjuk för en gångs skull för att faktiskt inte riktigt orka eller kunna jobba (ok […]

Veganska raggmunkar med fejkon och rårörda lingon

Hej! Jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet på de raggmunkar med fakeon som jag käkade till middag! Det blev sjukt gott, så jag kände att jag genast var tvungen att slänga mig på tangentbordet och skriva ner receptet 🙂 Jag har utgått ifrån Morbergs grundrecept på vanliga raggmunkar och modifierat det […]

Veganska fiskpinnar och vegansk remouladsås

Hej! Jag hoppas att allt är bra med er! Vem älskar inte fiskpinnar? Eller ja, det kanske är fel sak att säga, men tro mig – att när du inte ätit fiskpinnar på tio år, då suktar du verkligen efter dem! Det är något särskilt med de där grejerna man åt och gjorde som barn […]

Recension: Zink Grill

Zink Grill, Biblioteksgatan 5, Stockholm Recensent: Rasmus Klockljung En stor del av researcharbetet på Vegokommissionen är att ta reda på vilka restauranger som har veganska rätter, och det innebär många timmars plöjande av menyer på hundratals krogars webbsidor. Ibland dyker det upp överraskningar på de mest oväntade ställen. Av en slump hamnade jag på Zink […]

Recension: Syster Marmelad

Syster Marmelad, Mariagatan 16, Göteborg Recensent: Jenny Luks Jag vet att jag kommer återvända till Syster Marmelad. Jag vet det så fort jag sätter mig. Att försöka fota de vackra tallrikspresentationerna en mörkruskig februarikväll, är ju rena förolämpningen. Och då återstår bara en lösning: Att återvända i sommar, då ett juniljummet uteserveringshäng kan sprida ljus […]

Krämig pasta med ärtor och champinjonsås

Hej! Hoppas allt är fint med er! 🙂 Tanken med den här rätten var att veganisera skolans klassiska ost och skinksås, fast så klart med en egen liten twist. Osten ersätts med vitlök, ljus sojasås och näringsjäst som ger en riktigt god umamismak, och istället för vanlig grädde använder jag havregrädde. Ju mer grädde desto […]

Vegansk Biff Rydberg

Hej! – Recipe in english further down – Idag och igår (14-15 sept 2017!) går Livsmedelsdagarna av stapeln i Tylösand. Det är ett av Sveriges största evenemang för livsmedelsbranschen där en massa olika beslutsfattare, företag, lobbyister och andra som är intresserade av mat och hur vi odlar och producerar mat träffas och diskuterar grejer tillsammans. […]

Vegobiff med hemmagjord fempepparsås och sauterad savoykål

Hej! – Recipe in english further down! – Hoppas att allt är fint med er! Den här veckan bjuder jag på ett roligt och riktigt gott recept på en av den svenska veganvärldens stora besattheter – fempepparsåsen! För er som inte hänger regelbundet i olika veganforum på facebook kanske det här låter väldigt udda. Varför […]

Enkel kantarellpasta med grönkål

Hej! – English further down! – Hoppas allt är fint med er! Själv sitter jag i skrivande stund på snälltåget på väg ner till Malmö och en före detta kollegas bröllop. Känns ganska spännande! Jag brukar för det första inte gå på så många bröllop överlag (mina vänner börjar preciiiiiiis komma in i det där […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT