Boka en julbordscook-along med Jävligt Gott!

Dags för ett grönare julbord utöver det vanliga – laga ert eget växtbaserade julbord under en helkvälls julbordscook-along med Jävligt Gott! Vill ni göra något annorlunda, inspirerande och roligt vid julbordet i år? Nu ger vi er möjligheten till en helt unik julbordsupplevelse från Jävligt gott och där ni inte bara njuter av jävligt god julmat utan […]

Vegansk dopp i grytan á la Jävligt Gott

Hej! Nu är det dan före dan före dan före dopparedagen och det börjar fan kännas i tårna nu! Ska bli otroligt skönt med lite familjemys, ledighet och lugn och ro. Jag planerar att åka upp med lilltjejen till mamma/farmor i Borlänge över mellandagarna och bara helt och hållet varva ner och göra absolut ingenting. […]

Vegansk julmat – allt till julbordet!

Hej! Om exakt en vecka är det julafton och jag kan bara gissa att flertalet av er är i full gång (och flera har säkert varit det länge redan!) med att planera det kommande julbordet. Om man är vegan så kan det här vara en ganska klurig grej för många. Framförallt om det är första […]

Veganska revbenspjäll – på tofu!

Hej! Jag har skrivit flera tidigare recept på veganska revbenspjäll här på bloggen, men de har alla utgått ifrån att du använder ett eller annat specifikt vegosubstitut för att få till den där köttiga känslan. Det är helt okej och de flesta av de recepten är helt sjukt bra (höhö, not so humble brag..) men […]

Stekt brysselkål med mandlar och apelsin

Hej! En av julens alla klassiska smaker är den av kål av alla de slag. Det ska vara grönkål, rödkål, vitkål och inte minst brysselkål! Jag tror inte att jag är den enda som har en lite dubbel relation till den gröna lilla krabaten, efter att ha blivit itrugad den någon gång för mycket som […]

Veganska ägghalvor – avocadohalvor!

Hej! Ett av mina absoluta måsten på det kalla julbordet/påskbordet/midsommarbordet (ja, you get the point) har alltid varit ägghalvor. Det är sjukt smarrigt att fylla halverade ägg med majonnäs, rom, dill, lök och att toppa med lite nymalen svartpeppar och salt. Sedan jag började äta mer veganskt har det här verkligen varit en av de […]

Vegansk julskinka – griljerad rotselleri

Hej! Nu nalkas snart julen och det är fullt stå i att planera julbordet och handla alla klappar. Jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa dig att kunna släppa stressen och fokusera på det roliga! En av de viktigaste rätterna på julbordet är ju julskinkan, och om du som jag verkligen inte vill […]

Vegansk rödbetssallad

Hej! Vintern nalkas och i morgon är det första december och i helgen första advent! Det är bråda tider både i tomteverkstaden samt hemma hos Sveriges alla matbloggare och matkreatörer för banne mig om det inte ska lagas julmat så det sprutar ut genom öronen på oss de kommande veckorna! Mat är kultur och kultur […]

Veganska julköttbullar

Hej! Det här är ett väldigt viktigt recept i min värld! Jag vet att det kanske låter lite löjligt, men för mig har möjligheten att göra egna, hemmagjorda julköttbullar verkligen varit en sjukt viktig del i att kunna leva ett fullvärdigt liv som vegetarian. För mig är julmat skitviktigt. Mat överlag är (obviously) en jättestor […]

Vegetarisk julbordsspecial – Vegoskolan del 2

Hej! Hoppas allt är fint med er! Själv har jag det fint, min rygg har artat sig sedan förra veckan, bloggen knatar på för fulla muggar och snart är det banne mig jul dessutom! För mig som egenföretagare innebär det kanske inte riktigt exakt samma superledighet som för en del andra, men å andra sidan […]