Vegetarisk Halloweenmat

Mörkret och vintertiden har lagt sig över Sverige och återigen är det dags för den läskigaste högtiden på året. Monster, zombies, spöken och häxor kryper fram ur skrymslen och vrår och drar skrikande ut över nejden på jakt efter dödskalleformade smågodisar. Personligen föredrar jag zombies. Det finns något särskilt i hur de obevekligt och skitläskigt […]

Boken Bloody Good Vegetarian BBQ är här!

Det känns otroligt kul att äntligen kunna presentera vad jag och mina polare på Owl Streets har jobbat på under större delen av sommaren. Som ni vet så har vi under de senaste månaderna lanserat ett gäng riktigt schyssta receptposters tillsammans. Veggie Burger, Fooled Pork, Halloumi Skewers, Quesadillas och The Mother of All Tomato Salads. Men det […]

Påskbord, julbord och midsommarbords-special

Jag har hört vissa kalla det för det svenska smörgåsbordet, andra låtsas febrilt som att det är tre helt separata företeelser. Jag skulle säga att det kanske är tur att de bara kommer ett par gånger per år, men att de precis som Kalle Anka på julafton är nära på speciella just av den anledningen. […]

Svensk-italiensk crossovermiddag på midsommar

Hej vänner! Bloggen har, som ni ju säkert märkt fått vila nu ett par månader. Jag har inte känt mig peppad alls. Men, till min stora glädje har det inte inneburit att ni har lämnat mig. I torsdags, inför midsommar fick jag årsbästa i besökarantal med hela 613 besökare! Det gör mig verkligen glad att […]

Tapaskväll, eller sex små rätter också kallat

Jag bangar aldrig inför en utmaning, så när Silvia önskade sig en tapaskväll här i veckan så kunde jag inte göra annat än att bli entusiastisk. När Sarah gick och bjöd in halva grannskapet så blev det dock ganska mycket jobb kan jag lova! De här recepten räckte gott och väl till sex vuxna alla […]

Trettondagsmiddag i Bagis

Det har varit en hel del middagar på senaste. I like. Igår var vi hembjudna till Sarahs syrra på någon form av knytmiddag. Efter någon timmes hårslitande funderingar över vad jag skulle bidra med kom jag tillslut fram till att jag åtminstone ville laga någonting som hade fyllning. Efter att ha förkastat Svamp Wellington, omelettcannelloni […]

En till nyårsmeny

Fick ett mail av en good vän efter att jag berättat om bloggen för honom, kände att jag ville dela det och hans nyårsmeny här. Lite inspiration. Åh! Mycket trevligt. Jag skickar över nyårsmiddagen som jag lagade till min vän Vera. Kombinerade grundläggande saker som jag i viss mån redan gjort tidigare men det fanns […]

Pappardelle med svamp och havrepannacotta

Dagen började kallt som fan, men ändå mycket härligt i Vasaparken tillsammans med kusinbarnen och lilltjejen. Lillkusinen gjorde skridskopremiär med stil och det åts korv med bröd. Mycket bra, hade varit ännu bättre om det också hade sålts sojakorv, men jag antar att perfektion är lite väl mycket att be om av en korvgubbe. När kvällen drog […]