Foliegrillade grönsaker
Det här receptet har jag sugit på i flera år. Det är en sån där liten pärla som verkligen förtjänade att levereras vid exakt rätt tillfälle. Och det är idag. Den 21 maj 2014. Denna fantastiska dag! Haha, ja eller så hittade jag bilderna i ett semesteralbum ifrån 2011 och kom på att den här […]
Påskbord, julbord och midsommarbords-special
Jag har hört vissa kalla det för det svenska smörgåsbordet, andra låtsas febrilt som att det är tre helt separata företeelser. Jag skulle säga att det kanske är tur att de bara kommer ett par gånger per år, men att de precis som Kalle Anka på julafton är nära på speciella just av den anledningen. […]
Rödvinssås
Jag är inne på min fjärde vecka som föräldraledig nu och jag märker verkligen en skillnad i min energi. När jag inte går omkring och tokfokuserar på jobbet hela tiden så har jag plötsligt fått väldigt mycket mer ork och energi till allting annat, däribland att blogga och att odla alla mina andra små nördintressen. […]
Recension av "Linas Vegetariska Matkasse"
För några veckor sedan fick jag en fråga från företaget som levererar ”Linas Matkassar” om jag skulle vilja testa deras nya vegetariska matkasse i två veckor i utbyte mot att jag recenserade den här på bloggen. Jag brukar generellt vara ganska strikt på vilka erbjudanden och samarbeten jag gör i bloggen, då jag helst inte […]
Svamp och valnötsstek på nyår och barnmatsprat
Hej hej igen! Livet som småbarnsfarsa är onekligen inte ett som präglas av kulinariska äventyr. Matinspirationen har tyvärr varit ganska mycket i botten på senaste. Som jag har sagt tidigare så har stortjejen (tidigare lilltjejen, nu kallad stortjejen) varit vegetarian i snart ett år nu, vilket ju är roligt, men det gör tyvärr också att […]
Pasta orecchiette con pesto genovese
Hej! Länge sen sist nu. Måste verkligen säga att det senaste året inte varit Jävligt gotts starkaste. Det var fem månader sedan mitt senaste inlägg och dessförinnan var det väldigt glest mellan posterna. Trots detta har ni fortsatt komma tillbaks och nyåret satte ett besökarrekord, kul men känns lite smått oförtjänt. Vårens torka har berott […]
Här ska det slow cookas!
Någon gång skulle det väl hända. Jag har ingått mitt första sponsringsavtal för Jävligt gott. Och det kommer visa sig, hoppas jag, vara jävligt fördelaktigt för mig. Jag har fått en slow cooker och som tack för det ska jag testa den i ett antal recept. Det är en riktig värsting, 5,7 liter – timer […]
Porotos granados – på steroider
Jag skriver sporadiskt men ändock. Hösten har kommit och med den nya rutiner, nytt jobb och nya saker som ska hinnas med och passas in i bilden av mig själv. Det tar ganska mycket tankekraft och tid och lämnar ganska lite över för matlagning eller bloggande. Jävligt gott och jag har kommit att växa ihop […]
Världens bästa barnquornfärssås
Det sa i alla fall barnen som åt den i förrgår. Titta vad glada de ser ut! Vi är nere i Skåne igen och det ger självklart gott om tillfällen att laga en massa god mat, så det kommer ett par nya recept samt nya varianter av gamla godingar här inom kort. Första kvällen vi […]
Halloumiburgare på Frida och Jag
Det har varit en dag att minnas det här. Ungefär vid tvåtiden idag gick twitter ner i ca en halvtimme, åtminstone i centrala Stockholm där jag befann mig. Ordet hade precis börjat spridas – mannen med namnet som ingen kan stava, Qaddafi, var fångad och rapporterades snart också vara dödad. Det är ganska galet hur […]