Pasta med chorizo och färska tomater
Testandet av vegetariska korvar fortsätter! Nu har jag äntligen lyckats lägga tassarna på ett paket av Hälsans köks nya sojachorizo och snodde ihop en pasta med det jag hade hemma i skafferiet. För, självklart ska den första chorizon jag äter på fyra år ätas med stil. Dessvärre blev jag lite besviken på både min pastarätt […]
Pasta med tomatsås och buffelmozzarella
Jag skrev för ett tag sedan efter att ha varit på Primo Ciao Ciao om tomatsås. Snacka om en enkel grej som går att göra svår för sig! Jag tycker verkligen att det är klurigt som attans att försöka få till en tomatsås som smakar perfekt. Den ska ha mycket smak, men varken vara för […]
Pasta carbonara
Det här är en klassiker och en favorit hos lilltjejen. Det är också en sån där rätt som jag aldrig har käkat i orginaltappning, dvs med kött, vilket gör det oändligt mycket mer tacksamt att laga den vegetariska varianten. För mig kommer det här alltid att vara så som carbonara ska smaka. Namnet betyder kolarhustruns […]
Konsten att laga en god Quornfärssås
Det är tack vare quornfärssås som jag är vegetarian. Så enkelt är det. Om det inte hade gått att reproducera köttfärssås nära på exakt som den är med kött så är kanske det skulle ha varit en förlust för mycket. Jag älskar köttfärssås. Jag älskar också korv, och jag var en sucker för stora goda […]
Spaghetti al olio, aglio e peperoncino with a twist.
Jag har börjat träna och har om möjligt ännu större cravings efter pasta än tidigare. Efter gymmet nu senast kom jag hem och slängde ihop denna, om jag så själv får säga det, kung av alla spaghettirätter. Namnet är fancy, men betyder helt enkelt Spaghetti med olja, vitlök och chilipeppar och det är precis vad […]
Pasta med tomatsås och grönsaker – världens tråkigaste rätt
Igår var jag Sarah och lilltjejen och käkade alla hjärtans dag middag på restaurang Kungsholmen. Det var mycket trevligt och mysigt, roligt att hon börjar bli så stor så man faktiskt kan gå ut och käka med henne utan att hela kvällen ska behöva gå åt att mata henne. Tvärt om så var den lilla […]
Pasta alla puttanesca
Söndag är som alltid en festdag och då ska det ätas god mat. I kväll vankades det en av mina och Sarahs favoriter, pasta alla Puttanesca, eller som vi svennar skulle ha sagt: pasta på horans vis.
Receptet är egentligen från typ 1940 talet och har en ganska trist bakgrund som de flesta rätter, men om man struntar i det och i stället lyssnar till legenden så kommer namnet ifrån Neapel.
Grym durumvetespasta med en sås på kidneybönor och torkade örter
Det här är ännu ett av mina favoritrecept när det ska lagas snabb lunch. Kryddigt och härligt. Pastan som jag använde var någonting nytt jag hittade i hyllan och som verkar mycket lovande. Zeta har en ny pasta-linje som fått deras fancy-italianstämpel ”Casa di Luca” och som kommer i ett vackert Celeste-blå paket. Den kommer […]
Italienskt på Primo hantverkargatan.
Helgen avslutades med middag på Primo Ciao Ciao på Hantverkargatan. Jag käkade en ravioli med fyra ostar från förrättsmenyn som gick att få som helportion. Vanligtvis äter jag deras spaghetti al pomodoro, en helt awesome spaghetti med tomatsås, men kände att det var dags att variera sig en aning. Raviolin var god, men kändes nära […]
Vegetarisk Korvstroganoff med tagliatelle
Igår kväll kände varken jag eller sambon för att krångla. Vi hade tvättid och jag skulle iväg senare på kvällen, så det fick bli något enkelt. Jag är en riktig husmanskostsromantiker så det var ett perfekt tillfälle att fortsätta att slipa på hur man ska göra en riktigt bra korvstroganoff. Jag hittade champinjoner på extrapris […]