Risotto med ruccola och primörer
Det här receptet behöver inte så mycket introduktion, namnet säger i stort sett allt om rätten. Jag hittade på den med inspiration ifrån den fantastiska risotton jag fick på Maritim i Simrishamn i somras, och även om mitt resultat blev ganska annorlunda så är jag nöjd. Inte minst så ska jag börja ångkoka mina grönsaker […]
Matupplevelser på Österlen del 2 – Maritim och Brösarps gästgifveri
Det här kommer inte att bli ett lika långt och utförligt inlägg som det förra om vår semester, men jag känner ändå att jag vill dela med mig av de här två ställena. Inget av dem är renodlade vegetariska, verkar knappt finnas några sådana värda priset vad jag vet, men maten jag fick var så […]
Tandoori tofu – the fast way
Det är nästan så att jag inte borde lägga upp det här, för det är verkligen ingen avancerad matlagning. Men, mitt mål har aldrig varit att vinna några fancy snobbpris för min matlagning. Jag vill göra vegetarisk matlagning och och tillgänglig för fler, och då kan det vara helt okej att använda lite snabblösningar ibland. […]
Biff Stroganoff, the original vegetarian way
Jag fick en uppmaning av en vän via Facebook att inte bara mesa mig med tråkig svensk husmans korvstroganoff. ”Ge dig på en riktig rysk orginalstroganoff!” lät det. ”Det är allt grejer det”. Hur skulle jag kunna motstå? Efter lite grävande på internet efter ett orginalrecept på stroganoff så har jag lärt mig så här […]
Karljohanrisotto med svampkompott och citronstekt halloumiost
Det här kan vara det godaste jag vet. Det gör mig överlycklig att jag själv också kan laga det, och att det är hur enkelt som helst! Även Sarah, som är en riktigt svårflörtad brud så länge det inte serveras oxfilé med bearnaisesås eller baconlindade kycklinglår, slänger sig över varje chans till att äta den. […]