fbpx

Vegetariska kåldolmar, vardagshusmanstema!

Hej där vänner! Idag kom jag hem från en låååång veckas fantastiska äventyr i Asien där jag varit för att scouta vad som händer i östanland på vegofronten. Men, mer om det i ett annat inlägg. För nu jävlar ska vi laga husmanskost! Jag bara ÄLSKAR kål. Det är en så sjukt underskattad grönsak. Överlag skulle […]

Veganskt dillkött

Jag har outat det på instagram, men det här blir väl kanske(?) första gången i ett blogginlägg. Jag och Owl Streets jobbar på en ny bok! Den kommer att komma sent i vår och kommer att ha tema husmanskost. Hur fint låter inte det? Boken kommer att innehålla 17 stycken recept, och några av dem […]

Chêvre chaud med citronspetsad rotsaks- och spenatsallad

Det här receptet hittade jag bortglömt bland mina bilder från en period i våras då jag inte var riktigt lika aktiv med bloggandet. Varför jag inte skrivit om det tidigare vette katten, men det ger mig ju möjligheten att dela med mig av det nu istället! Chêvre chaud är ju en klassiker på så många sätt. […]

Foliegrillade grönsaker

Det här receptet har jag sugit på i flera år. Det är en sån där liten pärla som verkligen förtjänade att levereras vid exakt rätt tillfälle. Och det är idag. Den 21 maj 2014. Denna fantastiska dag! Haha, ja eller så hittade jag bilderna i ett semesteralbum ifrån 2011 och kom på att den här […]

Hornhuset, restaurangrecension

Vi bor ganska nära Hornstull, så när vi nu för några veckor sedan äntligen fick tillfälle att komma ut bara min sambo och jag tack vare min kära mor som ställde upp som barnvakt, så föll det sig ganska naturligt att börja med att testa de nya restaurangerna i nybyggda Hornstullsgallerian. Ja, jag skriver restaurangerna […]

Morotssoppa med aioli

Mat behöver inte alltid vara krånglig för att vara god. Det här var väldigt smarrigt, och funkade också bra som barnmat. Palsternackorna och potatisen bidrog till att mjuka upp morotssmaken lite och så gillar jag palsternackor också. Sådesårå.

Rödbetsbruschetta – förrätten på nyårsafton

Årets nyårsafton firade vi ganska lugnt med en av Sarahs barndomskompisar som bjöd på knytismiddag. Jag fick förrätten tilldelad mig och informationen att barndomskompisens kille tydligen skulle försöka sig på konststycket att laga ”något uzbekiskt” till huvudrätt. Vad fan är uzbekisk mat var min första fråga, och min andra – vad gör man till det? […]

Soppa för hemlösa

Sedan ungefär två månader tillbaks har jag börjat engagera mig i ett initiativ mot hemlöshet som heter Soppkök Stockholm. Vi är en grupp människor som vill uppmärksamma fler på det stora problem som hemlösheten är och försöka engagera fler människor i frågan. Bland annat gör vi detta genom att arrangera soppkök ungefär en gång i […]

Höstsoppa med rotsaker och skogssvamp

Under min uppväxt var min farsa en stor vurmare för svensk husmanskost och det stod ofta storkok av olika slag på vår spis. En rätt jag särskilt kommer ihåg var alla kött- och grönsakssoppor som han brukade göra, med buljong som bas och grönsaker i stora bitar simmandes runt i en ångande och aromatisk bassäng. […]

Fetaost- och rotsakssallad på Frida & Jag

Jag har hittat ett nytt favoritfik på Kungsholmen. Det heter Frida & Jag och var, har jag fått berättat för mig, tidigare ett Muffin bakery. Nu är det ett charmigt, lite halvminimalistiskt uteserveringsfik med grymt käk. Väl värt ett besök så länge solen tittar fram. Det ligger precis ovanför Rålambshovsparken, ganska nära bron mot Västerbroplan […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT