Veganska Rullader – Gjorda på Anammas formbara färs

Hej! Här kommer en kanske lite ovanlig disclaimer. Det här inlägget är INTE ett reklamsamarbete. Jag får ingen ersättning what so ever för att skriva det jag gör här om Anammas nya formbara färs som funnits på marknaden i någon vecka nu när det här inlägget skrivs. Jag är bara totalt förälskad. Det här är […]

Enkel japansk sushibowl med tofu, grönkål och sesamfrön

Hej! Hoppas allt är fint med er! Själv sitter jag här i skrivande stund, egentligen alldeles för sent för mitt eget bästa, och försöker hinna ikapp med alla grejer jag behöver skriva och planera. Jag har varit på en videoredigeringskurs med Bonnier Digital Academy hela dagen idag så det blev inte mycket skrivet på dagtid. En […]

Vegankebab med röd och vit sås – Recept tre ifrån Grill & BBQ SM 2017

Hej! Vi fortsätter att visa upp allt smarrigt vi gjorde på Grill & BBQ SM i maj här på bloggen! Jag var där för att visa upp framtiden för vegetarisk BBQ och skuggtävla med mina vegetariska rätter mot deras olika köttkonstallationer. Det fanns sex kategorier, och de jag ställde upp med i högrevskategorin och i […]

Philly cheese steak – Jävligt Gott festivalkäk med Bråvallafestivalen

Hej! Även om man inte kan tro det på vädret så är det ju faktiskt vår på riktigt nu! April är slut och grillpremiären är by far passerad. Det verkligen suger i fingrarna i att få komma ut mer och grilla och göra roliga grejer. Som till exempel att åka på festival! Jag fortsätter mitt […]

Semmelburgaren

Hej! Så här i semmeltider tävlar visst alla i att hitta på nyskapande sätt att servera semlor på och banne mig om jag ska vara sämst. Jag har aldrig varit mycket för sötsaker och bakverk, så det kändes givet att om Jävligt Gott någonsin skulle göra en egen version av en semla så skulle det […]

Vegetariska Foodhacks och smakförhöjare – vegoskolan avsnitt 3

Hej! En av de grejer jag verkligen nördat in på de senaste åren är hur man förhöjer och tar fram smaken så mycket som möjligt i vegetarisk mat för att kompensera för frånvaron av den extra kropp och konsistens som köttet ofta ger i många klassiska rätter. En del rätter står självklart sig fint att […]

Tre sorters Tacos – Vinnarrätten från Ta Fram Det Bästas tävling

Hej! Som utlovat kommer här receptet på rätten som jag tävlade och vann med på tisdagens Cook Off mellan mig och Linda Råberg (Lindas Matstuga) som Ta Fram Det Bästa arrangerade. Men – godbitarna slutar inte där, för nu har vi nämligen en tävling  för er också! I samarbete med Ta Fram Det Bästa tävlar jag nämligen […]

Jag ska tävla i matlagning med Ta Fram Det Bästa

Hej Vänner! Som ni kanske har sett så har jag ett litet samarbete med Ta Fram Det Bästa på gång. Jag är så kallad miniambassadör för dem under november och december, och tillsammans ska vi genomföra ett par events och ta fram lite nya goda recept baserade på deras produkter Kikkoman soja, Tabasco, Colman’s senapspulver […]

Vegansk Philly cheese steak

Hej! Jag har länge velat fixa fram ett vegansk recept på Philly Cheese Steak, men inte riktigt hittat rätt ingredienser. Nyligen lyckades jag äntligen lägga vantarna på ett par paket av Vegmes nya sojaprodukter, och lo and behold, deras ”pulled” vegme har nästan exakt samma utseende som hyvlad kebab, eller typ finstrimlad rostbiff i lite […]

Vegansk lasagne

Hej vänner! Det här inlägget på veganlasagne har suttit ganska långt inne nu i hela typ två veckor. Jag tror att jag är liiiiiiite mikroutbränd efter den här turbohösten, så min hjärna har prompt vägrat blogga om mitt liv inte har hängt på det i ett par dagar. Oroa er inte – det är ingen […]