Jävligt Svart – Jävligt Gotts månadsburgare på Bastard Burgers i februari
*I samarbete med Bastard Burgers* Hej vänner! Hoppas att allt är fint med er! Här har allt – och då menar jag verkligen ALLT, dragit igång med full fart. Det är NYA stora hemliga projekt, mängder av utbildningar och föreläsningar samt massor av andra coola och roliga grejer på gång i Jävligt Gotts värld. Inte […]
Vegansk Biff Wellington med rödvinssås och duchessepotatis
*** I samarbete med Bong Touch of Taste*** Hej! Hoppas allt är fint med er! När jag skriver det här är det fortfarande några dagar innan jul, men när ni läser det har det precis varit jul och med största sannolikhet börjar ni bli ganska trötta på julmat och har börjat få lätt ångest inför […]
Vegansk köttfärslimpa med svampsås och rotsaker i ugn
*I annonssamarbete med Anamma Sverige* Hej vänner! Hoppas allt är fint med er! Hösten är i full rulle och det är inte långt nu innan julen börjar göra sig påmind igen. Jag var med på Aftonbladet Morgon TV här för någon vecka sedan och i inslaget innan så bråkade Edward Blom och Gustav Reinfeldt om ifall […]
Sveriges hållbaraste rätt? Fyra tips för att äta hållbarare! – Jävligt Gott möter WWF Sverige
Hej! Hoppas allt är fint med er! I dagens avsnitt av Jävligt Gott möter fick jag möjligheten att bjuda en av Sveriges ledande experter på hållbar mat på mat! Anna Richert är ”Senior Expert på Hållbar Mat” på WWF Sverige och framröstad som den 13:e mäktigaste personen i Matsverige. Vem passar bättre än att försöka […]
Vegansk irländsk gryta med colcannon på St Patricks Day!
Hej! Hoppas allt e fint med er! Här rullar som vanligt allt på för fulla muggar 😉 Jag har SÅ MYCKET att berätta för er – men inte riktigt ännu. De ska bli helt klara och färdiga, men sen alltså! Jävlar anamma vad ni kommer att tycka att de här grejerna är bra! 🙂 Det […]
Hemmagjord pasta med svampsås – Så får du tolvåringar att äta veganmat!
Hej! Jag hoppas att allt är fint med er! För två veckor sedan fick jag besök i köksstudion av min bonusdotter Kirrin (som dykt upp här på bloggen lite då och då med sin charmanta närvaro!) och hennes två bästa polare Isabel (Isi) och Filippa (Filo). Jag har varit på dem ganska länge om att […]
Vegansk bouillabaisse
Hej! Det här receptet har jag sugit på att laga länge! Det är ett av de tio recept jag samlade in till min ”att laga lista” i höstas när jag utlyste en kokbokstävling till de tio roligaste recepten att veganisera och som jag tänkte börja sätta tänderna i här under våren. Bouillabaisse är i min […]
Vegansk biff stroganoff
Hej! Januari har inte varit den starkaste månaden när det kommer till mängden nya recept och blogginlägg ifrån mig. Tack och lov har jag räddats av några riktig starka och roliga samarbeten (Jag tittar på er Bastard Burgers och Cervera!) men utöver dem så har jag knappt lyckats producera nog för att hålla näsan över […]
Krämig pasta med ärtor och champinjonsås
Hej! Hoppas allt är fint med er! 🙂 Tanken med den här rätten var att veganisera skolans klassiska ost och skinksås, fast så klart med en egen liten twist. Osten ersätts med vitlök, ljus sojasås och näringsjäst som ger en riktigt god umamismak, och istället för vanlig grädde använder jag havregrädde. Ju mer grädde desto […]
Hemmagjord gnocchi med svampsås
Hej! -Recipe in english further down! – Det här receptet lagade jag och Zeina tillsammans med eleverna på Passion Matlagning för två veckor sedan. Tanken är att vi ska få upp tempot lite på kursen och också bli bättre på att dokumentera maten, recepten och våra lärdomar från kursen på våra respektive bloggar för att […]