Jag släpper kokbok i sept! Vegansk Husmanskost – Vardagsrätter, Klassiker, Högtidsmat. Förhandsbeställ signerat ex!
Hej! ÄNTLIGEN får jag gå ut med nyheten som jag hållit hemlig nu ända sedan i oktober! Jag släpper en egen kokbok 3 september på Bonnier Fakta! Den heter Vegansk Husmanskost – Vardagsrätter, Klassiker, Högtidsmat OCH du kan förhandsboka den redan nu, signerad! Då garanterar du att du blir en av de första som får […]
Vegansk julmat
30 recept för ett komplett växtbaserat julbord tillsammans med Anamma!
Veganska Rullader – Gjorda på Anammas formbara färs
Hej! Här kommer en kanske lite ovanlig disclaimer. Det här inlägget är INTE ett reklamsamarbete. Jag får ingen ersättning what so ever för att skriva det jag gör här om Anammas nya formbara färs som funnits på marknaden i någon vecka nu när det här inlägget skrivs. Jag är bara totalt förälskad. Det här är […]
Vegansk julmat – allt till julbordet!
Hej! Om exakt en vecka är det julafton och jag kan bara gissa att flertalet av er är i full gång (och flera har säkert varit det länge redan!) med att planera det kommande julbordet. Om man är vegan så kan det här vara en ganska klurig grej för många. Framförallt om det är första […]
Veganska revbenspjäll – på tofu!
Hej! Jag har skrivit flera tidigare recept på veganska revbenspjäll här på bloggen, men de har alla utgått ifrån att du använder ett eller annat specifikt vegosubstitut för att få till den där köttiga känslan. Det är helt okej och de flesta av de recepten är helt sjukt bra (höhö, not so humble brag..) men […]
Vegansk auberginesill – på fyra sätt!
Hej! Tyvärr kommer det inte att bli jättemånga helt nya veganska julrecept den här julen, då jag har fullt upp med att planera inför youtubelanseringen i januari, men jag har en massa bra gamla recept som inte fått sig egna inlägg utan bara publicerats i samlingar tidigare. Några sådana är de här veganska sillrecepten! Senapssillen […]
Krämig pasta med ärtor och champinjonsås
Hej! Hoppas allt är fint med er! 🙂 Tanken med den här rätten var att veganisera skolans klassiska ost och skinksås, fast så klart med en egen liten twist. Osten ersätts med vitlök, ljus sojasås och näringsjäst som ger en riktigt god umamismak, och istället för vanlig grädde använder jag havregrädde. Ju mer grädde desto […]
Enkel kantarellpasta med grönkål
Hej! – English further down! – Hoppas allt är fint med er! Själv sitter jag i skrivande stund på snälltåget på väg ner till Malmö och en före detta kollegas bröllop. Känns ganska spännande! Jag brukar för det första inte gå på så många bröllop överlag (mina vänner börjar preciiiiiiis komma in i det där […]
Grillade ört- och bönbiffar
Hej! Just nu är jag nere i sommarstugan precis på gränsen mellan Östergötland och Småland, djupt in i vackraste Astrid Lindgrenland. Vi har varken el eller vatten, så det enda vi i stort sett kan göra är att grilla, bada i sjön och jobba i trädgården. Livet på en pinne dvs! Alla i familjen är […]
Pizza med svartkål, blomkål och senapsmajonnäs
Hej! Som ni kanske vet har jag ett uppslag i tidningen Vegourmet i varje nummer den här våren och idag kom aprilnumret ut till alla prenumeranter och ut i butik. Jag har bidragit med tre recept på goda veganska pizzor och en enkel och god pizzadeg. Veganska pizzor kan tyckas vara lite klurigt att få till. Osten […]