Veganskt påskbord

Hej! Nu nalkas påsken på nytt och precis som vid alla andra högtider ökar behovet av bra tips och förslag till vad man ska servera alla de veganer och vegetarianer som också vill ta del av festligheterna, eller hur man helt enkelt bara varierar upp sitt eget påskbord och gör det lite grönare än vanligt. […]

När Jävligt Gott tog över Restaurang Växthuset

Hej! Hoppas allt är bra med er vänner! Solen lyser äntligen över Stockholm, och jag hörde småfåglarnas vårsång när jag gick med dottern till dagis i morse. Så fruktansvärt skönt! Det riktigt spritter i kroppen på mig. Det här vintermörkret är fan depressivt alltså. Det är lite konstigt att Sverige lyckats producera något lyckligare än […]

Semmelburgaren

Hej! Så här i semmeltider tävlar visst alla i att hitta på nyskapande sätt att servera semlor på och banne mig om jag ska vara sämst. Jag har aldrig varit mycket för sötsaker och bakverk, så det kändes givet att om Jävligt Gott någonsin skulle göra en egen version av en semla så skulle det […]

Tre sorters Tacos – Vinnarrätten från Ta Fram Det Bästas tävling

Hej! Som utlovat kommer här receptet på rätten som jag tävlade och vann med på tisdagens Cook Off mellan mig och Linda Råberg (Lindas Matstuga) som Ta Fram Det Bästa arrangerade. Men – godbitarna slutar inte där, för nu har vi nämligen en tävling  för er också! I samarbete med Ta Fram Det Bästa tävlar jag nämligen […]

Viking Line tävlar fram ny stor vegomeny – med mig i juryn!

Det här inlägget är skrivet i samarbete med Viking Line! 🙂 Hej! Hoppas allt är fint! Här rusar allt på 180 knyck. Det är verkligen helt sjukt. Nya spännande grejer händer hela tiden och det känns verkligen som att 2017 kommer bli ett helt galet jävla år. Tro mig, vänta bara tills saker börjar bli så […]

Lyxig vegetarisk pytt i panna

Hej! Nu är det bara två veckor kvar tills jag slutar på Fryshuset och börjar jobba heltid med bloggen. Jag är ganska rejält utfasad från de flesta processerna på jobbet och börjar lite så smått kunna känna av hur det ”nya livet” kommer att bli. Känns riktigt ballt, men ganska konstigt! Väldigt mycket av det […]

Vegetariska pannbiffar med lök, vardagshusmanstema!

Hej! Det här receptet har jag skrivit om förut, fast då innehållandes ägg, och med väldigt tråkiga och fattiga bilder. Det är dock ett recept jag verkligen gillar, och som jag har tyckt förtjänat mer uppmärksamhet och kärlek än det fått än så länge. Så jag tar den här chansen att tweaka och ge det […]

Vegansk renskav

Ibland alltså! Då händer det. När smak, textur, tillbehör och bara ren jävla tur sammanfaller perfekt. det här var en sån kväll. Vi har en klassisk rätt som min sambos syster introducerade i storfamiljen för flera år sedan ur någon gammal Arlareceptfolder som går under namnet ”viltkyckling”. Jag har en lite mer avancerad version av […]

Panerade Quornfileer med curry mangosås

Jag måste erkänna att det känns lite som en pudel det här. Jag vet inte hur många gånger jag har snackat skit om panerade quornfiléer när jag raljerat över dåliga exempel på vegetarisk mat i skolor eller på restauranger. Och här står jag och skamlöst levererar precis just det. Panerade quornfiléer. Med gurkstavar, kall sås […]

Vegetariska kåldolmar, vardagshusmanstema!

Hej där vänner! Idag kom jag hem från en låååång veckas fantastiska äventyr i Asien där jag varit för att scouta vad som händer i östanland på vegofronten. Men, mer om det i ett annat inlägg. För nu jävlar ska vi laga husmanskost! Jag bara ÄLSKAR kål. Det är en så sjukt underskattad grönsak. Överlag skulle […]