fbpx

Boken Bloody Good Vegetarian BBQ är här!

Det känns otroligt kul att äntligen kunna presentera vad jag och mina polare på Owl Streets har jobbat på under större delen av sommaren. Som ni vet så har vi under de senaste månaderna lanserat ett gäng riktigt schyssta receptposters tillsammans. Veggie Burger, Fooled Pork, Halloumi Skewers, Quesadillas och The Mother of All Tomato Salads. Men det […]

Vegetarisk lasagne

Jag tror att det här kanske är ett av Sveriges, om inte världens vanligaste vegetariska recept. Det är i alla fall typ Sveriges mest googlade rätt med ordet ”vegetariskt” i titeln. Själv känner jag mig lite kluven. Visst, det är supergott. Visst, det mättar många. Visst, det är enkelt och om man vet vad man […]

Mother Of All Tomato Salads – Bloody Good BBQ Poster Nr 3

Jag, som säkert många andra svenskar, tillbringar  årets svalaste nio månader med att längta efter sommaren. Att längta efter sol, efter bad, sommarstugor och efter god mat som äts ute på verandan under långa ljusa sommarkvällar. Inget annat recept fångar alla de sakerna för mig som det här. Dels för att det måste göras på […]

Quorn al cacciatora (Italiensk jägargryta)

Det här receptet introducerade en av mina svägerskor mig för under påsken, och det totaly blew mig away! Förutom limequorn (ja, ni läste det rätt, jag älskar den rätten) så är det nog absolut ett av de godaste sätten att tillaga quornfiléer jag hittat so far. Marinaden ger quornen en pikant smak av citron och såsen på […]

BBQ-sås – Grundrecept som går att variera

När jag nu i veckan satt och planerade för att göra min fooled pork-debut så var jag ju självklart också tvungen att försöka mig på att göra en vettig barbequesås till det hela. Enligt många av de andra fooled porkrecept jag läst så kör folk helt enkelt bara en snabbsås/marinad till som de gör med […]

Shepherds pie

Få saker är så praktiska som recept som nästan uteslutande kan lagas på rester. Tänk på det. En helt perfekt och fullgod rätt, bestående enbart utav rester ifrån andra rätter. Lite som Frankensteins monster, fast snällt och gott. Änte fint? Paj är ju typ förkroppsligandet av det konceptet. Du tar lite mjöl, en massa smör, […]

Pastagratäng med tomatsås och mozzarella

I går var jag och Sarah ute och firade femårsjubileum. Vi hade fixat barnvakt för första gången sedan minstingen föddes och hade supertrevligt. Kanske not needed to say så var behovet av comfortfood stort så här dagen efter;) (oroa er inte, vi drack inte så mycket så vi inte hade koll på den lilla tjejen! […]

Spaghetti med quornbullar och tomatsås – Lady och Lufsenstyle

Hej! Ja ni. Bloggen har verkligen haft sina mer aktiva dagar, men ni vet hur det kan vara. Jag tänker så här; alla intressen kan inte brinna lika intensivt hela tiden, men det betyder inte att man behöver slänga ut sin gamla gitarr från balkongen bara för att man inte längre spelar flera gånger i […]

Pasta med grönsaker i tomatsås – my way

Förra våren skrev jag ett inlägg om hur innerligt jag kommit att hata pasta med grönsaker i tomatsås. Denna olidliga standardrätt på lunchrestauranger i Stockholm över som inte för sitt liv kan tänka utanför sin fyrkant av fläsk, nöt, fisk och fågel. Vad kan vegetarianer äta? Ehh… grönsaker. Pasta kan man väl äta med bara […]

Bruschetta

När jag lagade det här förra veckan så var jag nästan övertygad om att jag redan hade skrivit om det på bloggen, men jag märkte nu när jag satte mig ner och kollade igenom recepten att jag faktiskt lyckats gå nästan två hela år utan att skriva om denna kungliga rätt. Nå – rätt ska […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT