Chorizogryta med grillad paprika och korianderris

Igår hade vi besök av Therese och Torbjörn som bägge två har varit ivriga påhejare av mitt bloggande. Vi hade planerat att ses och käka middag sedan way back och nu blev det äntligen av. Självklart kände jag pressen av att leverera kulinariska stordåd. Nä, men skämt å sido så är det ju alltid kul […]
Chorizo- och potatissallad

I helgen hade vi höstens stora kräftskiva. Min flickväns föräldrar har ett nedgånget, men sjukt charmigt gammalt statarhus som de hyr ute i Roslagen och som en gång i tiden agerade sommarkollektiv åt dem och fyra familjer till. Ett gäng studenter som alla bildade familj relativt tidigt och som ville ha någonstans att fly undan […]
Hamburgare på soltorkade tomater och med två sorters salsor

Min bror och jag har en grej just nu då vi på alla möjliga sätt vi kan försöker kompensera vår vegetariska/veganska diets brist på mustiga flintastekar och grillade grissidor genom att laga så svulstiga och chilifyllda amerikainspirerade rätter som möjligt. Förra gången (som jag ännu inte bloggat om, men som kommer) så testade vi olika […]
Pasta med örtpesto och fetaost

Det här receptet är en variation på klassisk pesto genovese med basilika och pinjenötter. Med fräsha, svenska somriga örter och goda rostade pumpafrön blir det helt annorlunda men också otroligt fräsht. Pefekt för en solig sommardag eller senare i höst om du behöver minnas hur solen kändes på huden när nätterna blir längre. Peston är […]
Tevere pizzeria vid Nytorget, Södermalm

Det här är absolut ett ställe värt att rekommendera för alla vegetarianer och veganer där ute. Tevere Pizzeria erbjuder inte bara schyssta, tunna pizzor di Napoli, dvs the original Italian way utan kan också erbjuda hela sitt utbud i vegansk tappning. Pizzorna i sig är inte de absolut godaste i stan, vill ni få så […]
Trebönschili

Nej, jag har inte blivit religiös. Inte på det viset i alla fall. Namnet syftar på ingredienserna i det bästa chlireceptet jag lyckats åstadkomma hittills. En mustig, het och modig gryta som osar av rödvin, spiskummin och chili. Det är fan så här som mat ska vara, inga krusiduller och krångliga uppläggningar. Det är jag, […]
Pebre – Chilensk tomatsalsa, perfekt till grillat.

I mitt förra inlägg, det om sparristarten, så beklagade jag mig över att våren var så kort. Jag har ändrat mig. Jag älskar att sommaren är här! Jag har just tillbringat långhelgen över Kristi Himmelsfärd och nationaldagen nere i Skåne med min flickväns familj och badat, solat och ätit tonvis med god mat. Grillen har […]
Första besöket på restaurang Lao Wai. Första av många.

Efter en lång tids tjatande och ett par misslyckade försök att boka bord så lyckades jag, min goda vän Niklas och Sarah äntligen få till en middag på Lao Wai, Stockholms kanske mest beryktade helvegetariska restaurang. Och vilket besök det var! Inredningen är inte mycket att hurra över, men jag misstänker att det är medvetet, […]
Black metal vegan chef – Mat made with wrath!
Helt jävla epic. Det bästa just nu – check it out och bli blown away. Ungefär som min förmåga att skriva på ett språk i taget.
Fransk potatissallad

Brorsan var på besök förra veckan och då blev det som vanligt veganskt. Jag börjar tröttna lite på att bara laga ris och pasta, så jag tänkte att jag skulle sno ihop något med potatis. Problemet är bara att jag tycker att potatis är ganska trist och att jag börjar känna att klyftpotatis är lite […]