One pot pasta puttanesca och ett bra sätt att minska matsvinn!

Hej! Jag vet inte hur ni känner, men jag har personligen börjat tänka allt mer på hur den mat jag äter och hur jag beter mig påverkar både miljön och min egen kropp. Det kanske är Donald Trumps klimatförnekande eller det faktum att jag ju mer eller mindre jobbar med kopplingen mellan mat och hållbarhet […]
Vegansk fish n chips – Jävligt Gott festivalkäk med Bråvallafestivalen!

Hej! Är det något som verkligen skriker street food och festivalkäk för mig så är det verkligen fish n chips. De brittiska öarnas utan tvekan största bidrag till snabbmatskulturen och en fantastiskt god grej. På många sätt kan jag tycka att det är lite lustigt dock. Det är ju typ bara stora fiskpinnar med pommes […]
Citronkladdkaka med ölkräm – trerättersmeny med Brutal Brewing, efterrätten

Hej! Idag är det långfredagen och egentligen ingen dag man borde jobba alls, men jag får nog helt enkelt ta en för teamet idag. I morgon är det påskafton och jag och familjen är nere med min sambos storfamilj nere i vårt sommarhus på Skånes nordvästkust. Vädret är fint, men jag har hört att det […]
Tre veganska pizzor – Jävligt Gott festivalkäk!

Hej! Dagens recept är hela tre recept i ett då det är pizza som är temat och jag idag bjuder på hela tre olika sorters veganpizza, ett klassiskt kebabpizzerecept, en margherita och en egen kreation med zucchini, ostronskivling och smarrig vegomajonnäs. Jag har skrivit om det här med veganpizza flera gånger förut och jag vidhåller […]
Ungerska grillspett med fänkålsstuvning och persiljestekt potatis – Trerätters med Brutal Brewing, huvudrätten

*Det här inlägget är i samarbete med Brutal Brewing* Hej! Förra veckan var jag, som jag berättade om i förra fredagens inlägg, kock på ett event som Brutal Brewing genomförde för att lansera sin nya veteöl med hallon i. Brutal är roliga, dels för att de gör god öl men också för att all deras produktion både är […]
Veganska ribs med coleslaw och potatisklyftor – Jävligt Gott Festivalkäk!

Hej! Nu har vi kommit halvvägs (dv 4 av 8!) med mina jävligt goda festivalrätter som jag har tagit fram, och dagens recept är fan ingenting att leka med! 😀 Dessa veganska ribs är framtagna för att passa perfekt på grillen i sommar och är onekligen något extra. Oumphs filéer är perfekta till den här […]
Veganskt påskbord

Hej! Nu nalkas påsken på nytt och precis som vid alla andra högtider ökar behovet av bra tips och förslag till vad man ska servera alla de veganer och vegetarianer som också vill ta del av festligheterna, eller hur man helt enkelt bara varierar upp sitt eget påskbord och gör det lite grönare än vanligt. […]
Svampbruschetta – Trerätters med Brutal Brewing, förrätten

*Det här inlägget är i samarbete med Brutal Brewing* Hej! Igår förrgår kväll genomförde Brutal Brewing ett mindre pressevent för en ny öl i sin Raw Law serie i deras bryggkällare i Vårby i Stockholm med mig som kock. Ett gäng olika dryckesskribenter och bloggare var inbjudna till en middag på Laika i Hornstull för ett event, men ”kidnappades” […]
Karibiska veganburgare – Jävligt Gott Festivalkäk med Bråvallafestivalen

*Det här inlägget är en del av mitt samarbete med Bråvallafestivalen* Hej vänner! Det har blivit dags för det tredje jävligt goda festivalreceptet jag har tagit fram tillsammans med Bråvallafestivalen. Den här gången står en riktig klassiker på menyn – hamburgare! Idén till den här burgaren föddes när jag var tillsammans med foodtrucken Orlando’s Jamaican […]
Vegansk Pad Thai – Jävligt Gott Festivalkäk!

Hej! Hoppas allt är bra med er! Det har blivit onsdag, vilket nu och i gäng veckor framöver innebär ett nytt jävligt gott festivalrecept från yours truly! En rätt jag själv blev helt knocked away av första gången jag gjorde det var min vegetariska Pad Thai. Det receptet kom ursprungligen från en av Linas Matkassar, […]