fbpx

Vegetarisk Biff stroganoff

Med smetana eller creme fraice

Receptet: Vegetarisk Biff stroganoff

4 portioner

Ingredienser

Biff stroganoff

Sojabitar 380 g
Burk smetana á 200 g 1 st
Gul lök 1 st
Skogschampinjoner 200 g
Vatten 2 dl
Dijonsenap 1 msk
Rödvin 0.5 dl
En kvist persilja Efter smak
Salt och svartpeppar Efter smak

Gör så här

Biff stroganoff

ELLER DELA

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Biff Stroganoff, the original vegetarian way

Jag fick en uppmaning av en vän via Facebook att inte bara mesa mig med tråkig svensk husmans korvstroganoff. ”Ge dig på en riktig rysk orginalstroganoff!” lät det. ”Det är allt grejer det”.

Hur skulle jag kunna motstå?
Efter lite grävande på internet efter ett orginalrecept på stroganoff så har jag lärt mig så här mycket:
1. Det finns knappt
2. Det innehåller åtminstone absolut inte tomat
3. Receptet är gammalt som gatan
Det jag lyckades lista ut med någorlunda säkerhet är så här mycket. Receptet härstammar mycket riktigt ifrån Ryssland. Det har fått sitt namn efter någon militärsnubbe som levde under mitten av 1800 talet och som var en finsmakare av rang. Rätten i sig verkar dock ha funnits långt innan honom, men gjordes känt av denne man och hans huskock som vann någon sorts tävling med denna rätt anno 1891.

Exakt vad orginalreceptet innehåller tviste de lärde om. Av vad jag kunde utröna så går det ungefär någonting i linje med: nötkött, sour cream (eller smetana, en rysk variant), gul lök och oftast svamp. Sedan börjar variationerna. Dijonsenap, dillfrö, vin och ovan nämnda tomat är ingredienser som ofta figurerar, så även inlagd gurka även om jag inte riktigt blev klok på om den skulle i grytan eller bara ätas bredvid…

Eftersom att jag då nu inte tänker använda nötkött, utan istället begagnar mig av Anna Skippers sojabitar så valde jag att förutom grundreceptet också begagna mig av rödvin och dijonsenap för att kompensera. Jag hade kört med dillfrö också om jag hade haft något hemma, men tji fick jag.
Och seriöst. FAN vad gott det blev! Herre jävlar, varför har jag inte lagat det här tidigare?!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!