fbpx

Ceasarsallad

med grönkål och ostronskivling

Receptet: Ceasarsallad

4 portioner

Ingredienser

Ceasarsallad med grönkål och ostronskivling

Grönkål, riven i bitar 250 g
Rödlök, skivad 0.5 st
Hela mandlar Ev. knaperstekt fejkon eller rökta mandlar istället 0.5 dl
Mandelflarn 1 dl
Ostronskivling Kan varieras genom att använda portabellosvamp, oumph, quornfiléer eller tzayfiléer istället 150 g
Salt och svartpeppar Efter smak
Rapsolja Efter smak
Ev. oljestekta brödkrutonger Efter smak
Ev. hyvlad vegoparmesan eller strödd näringsjäst över Efter smak

Dressing

Kikärtsspad 3 msk
Rapsolja 2.5 dl
Dijonsenap 1.5 tsk
Näringsjäst 1.5 msk
Citronjuice 1 msk
Klyftor vitlök, 1-2 st 1 st
Salt och vitpeppar Efter smak

Gör så här

Ceasarsallad med grönkål och ostronskivling

Dressing

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegansk ceasarsallad med grönkål och ostronskivling


Hej!
Hoppas allt är fint med er! Här knatar allt på för fullt. Jag ligger precis i slutskedet på produktionen av min nya webbkurs som kommer att släppas inom väldigt kort nu. Det känns sjukt peppigt och jag kan inte vänta på att få berätta mer om den och börja visa upp den för er snart!
I och med att jag suttit och slitit med den så har jag inte haft tid att laga jättemycket innovativ mat på senaste, så jag ber om ursäkt om det varit lite segt på bloggen och Instagram på senaste. Det kommer dock att komma betydligt mycket mer roliga grejer de kommande veckorna, lita på det! Och snart är ju dessutom sommaren här, så då jävlar ska ni få se på grejer! 😀
Tills dess bjuder jag på den här jättegoda och (för mig åtminstone) ovanligt nyttiga salladen! Det finns dock en anledning till varför just ceasarsalladen har blivit så populär som den blivit, och det är nog för att de verkligen är en av de absolut svulligaste sallader som finns. Dressingen (som ju är stora delar av varför den här salladen är så rackarns god) består i stort sett enbart av majonnäs och ost + lite sardeller i originaluppsättningen, och till det serveras flottiga krutonger, stekt bacon och kycklingfiléer (det enda som väl har en någorlunda låg fetthalt utöver romansallaten :P).
I min veganska version behåller jag svulligheten och den goda smaken i dressingen, men har bytt ut det ganska tråkiga och intetsägande sallaten mot smakrik masserad grönkål, kycklingen mot knaperstekt ostronskivling och krutongerna mot rostade mandlar. Det går att variera det här receptet i oändlighet, men här ger jag några grundpointers och sen kan du improvisera bäst du vill på egen hand. 🙂 Receptet publicerades ursprungligen i februarinumret av den eminenta tidningen Vegourmet. Jag har också en annan lakto-ovo-vegetarisk version av salladen på bloggen sedan tidigare som ni hittar här!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!