fbpx

Ceviche Poké Bowl

peruanskinspirerad poké bowl med lime, koriander och chili
” En superfräsch poké bowl inspirerad av den peruanska cevichen, kryddad med chili, koriander, mango, avocado och toppad med vegansk lax. ”
– Gustav

Receptet: Ceviche Poké Bowl

4 portioner

Ingredienser

Per bowl

Sushiris per skål Kokad enligt instruktioner på paketet 2 dl
En stor klick ceviche Recept nedan Efter smak
Picklad rödkål Recept nedan Efter smak
Edamamebönor Efter smak
Tångkaviar Efter smak
Inlagd ingefära Färdigköpt Efter smak
Hackad avocado Efter smak
Limepicklad rödlök Recept nedan Efter smak
Vegansk lax, hackad Efter smak
Färsk skivad chili Efter smak
Färsk hackad koriander Efter smak
Färsk skivad salladslök Efter smak
Srirachamajo Efter smak

Ceviche

Vegansk lax Efter smak
Mango Efter smak
Avocado Efter smak
Limepicklad rödlök Efter smak
Koriander Efter smak
Färsk skivad chili Efter smak
Limejuice Efter smak
Salt Efter smak

Limepicklad rödlök

Rödlök 1 st
Lime 1 st

Picklad rödkål

Rödkål 100 g
Vatten 1 dl
ättika 1.5 msk
Socker 3 msk
Salt 1 krm

Gör så här

Per bowl

Ceviche

Limepicklad rödlök

Picklad rödkål

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Ceviche Poké Bowl

Hej!

Idag har jag ett väldigt roligt samarbete att presentera! Från och med idag kan ni nämligen beställa min helt egna veganska poké bowl på restaurangkedjan Oh Poké!

Ni kanske har hört talas om Oh Poké då de är den enda restaurangkedjan i Sverige som i dagsläget har Vegan Zeastars fantastiskt coola veganska lax! Den blev en mer eller mindre viral hit när de släppte nyheten om den i vintras, och den finns att få på alla deras Poké Bowls på menyn.

De kontaktade mig i höstas och undrade om jag inte ville teama upp med dem, liknande hur jag har samarbetat med Bastard Burgers under 2019 och 2020 för att höja ribban på det växtbaserade utbudet på deras meny under 2020. Vi kommer att utgå ifrån Vegan Zeastarlaxen och den hawaiianska streetfood kulturen, men i övrigt har jag ganska fria tyglar så det ska bli väldigt spännande!

Vi har ambitionen att släppa en ny Poké Bowl framtagen av mig ungefär var annan månad, och jag hoppas att ni kommer att tycka att de är jävligt goda!

Ofta är det ju så att just fisk är en av de sista sakerna som folk som börjar äta vego slutar med, av flera olika anledningar. Det kan vara så att man känner att det känns lite mindre konstigt att äta fisk, att dess CO2 utsläpp är betydligt mycket lägre än nötkött osv. Det vet jag inte riktigt. Men faktum är att det finns otroligt stora anledningar till att skära ner även på sitt fiskätande, och det känns superroligt och viktigt att få göra gemensam sak med Oh Poké för att lyfta fram alternativ till fisk.

Inte minst den odlade laxen, som ofta används på Poké och Sushirestauranger finns det stora utmaningar med, då odlingarna har stora miljö och hälsoproblem med sig. Ni kan läsa mer om det i det utmärkta reportaget i tidningen Filter här!

Jag hoppas att vi tillsammans kommer kunna göra Poké Bowlen till den nya tacosen och till något riktigt folkligt! Det är faktiskt ett fantastiskt kul och gott sätt att äta mat på. Lite som sushi med frukt, fast i en skål! Hur bra låter inte det?

Min första Poké Bowl är inspirerad av det peruanska köket, som absolut (åtminstone till viss del) också har inspirerat det hawaiianska och har liknande rötter. Cevichen som kanske är Perus mest kända rätt består av blandad fisk, lime, chili och koriander och den kombon gör sig också löjligt bra i en poké bowl! Jag har klämt i extra tångrom och färsk chili samt toppat bowlen med srirachasås för att förstärka smaken, men i övrigt är det ganska klassiska poké bowl ingredienser i en lite ny kombination.

Jag hoppas ni kommer gilla det!

Om ni vill göra er egen hemma så kommer receptet här, men jag kan varmt rekommendera att ni tar er förbi en av Oh Pokés restauranger (ni hittar dem här!) och testar! Support your local vegan salmon dealer!

Den veganska laxen kommer snart att finnas i butik, men om ni inte får tag i den, så rekommenderar jag att ni använder er av naturell tofu som ni först marinerar med lite rapsolja och norialger! Lägg först tofun i press i 30 minuter, tärna den och låt den sedan ligga i marinaden i 1-2 timmar. Då får ni god tofu med smaka av hav!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!