Hoppas allt är fint med er! Den här veckan är det påsk och jag och familjen ska åka ner till Skåneland och fira in våren. Jag ser verkligen fram emot det! Både att fira med familjen och att åka några timmar söderut. Den här tiden på året brukar det vara som att åka någon månad framåt i tiden till försommaren och värmen. Håller tummarna!
Aito är ett finskt märke på havreprodukter som dykt upp för att utmana och bredda marknaden med fler goda vegoprodukter och jag tycker att det är toppen! Hur bra är det inte att havremejerier börjar bli en helt egen kategori i sig? Detta kommer verkligen att pusha utvecklingen av växtbaserade och hållbarare mejerier framåt rejält tror jag. Det behövs lite sund konkurrens för att hålla skärpan och för att föra saker framåt. En riktigt styrka hos Aito (som för övrigt är finska för Äkta – hur bra är inte det?) är att flertalet produkter dessutom är glutenfria! Super för de som behöver sånt också.
Nu i början lanserar de fyra olika havreprodukter på den svenska marknaden, en havredryck, en havredryck för baristas, en havregrädde för matlagning och en vispbar grädde! Framförallt den vispbara är jag taggad på då den är en stark konkurrent till min tidigare favorit från Alpro som är gjord på soja. Denna är väldigt lik, har en liten annan smakton med en lätt hint av havre men är exakt lika krämig och fluffig. Lustigt nog så behöver den dock, precis som Alpros grädde några droppar färsk citronjuice tillsatt för att bli riktigt fast och fluffig när den vispas.
Ni har säkert sett Aitos reklamkampanj som går under sloganen ”En kärleksaffär med naturen” på senaste. Den är fylld av minst sagt passionerade djur som idkar älskog. Aningen pikant kan tyckas, men jag tänkte att jag skulle slå lite mynt på både den och på den kommande påskens besatthet i färgen gult och låta dagens recept bli en ljusgul passionsfruktscheesecake! Passande va? 😉 Det här receptet är grymt gott och enkelt och passar perfekt som en efterrätt på påskbordet.
Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!