Igår hade vi besök av Therese och Torbjörn som bägge två har varit ivriga påhejare av mitt bloggande. Vi hade planerat att ses och käka middag sedan way back och nu blev det äntligen av. Självklart kände jag pressen av att leverera kulinariska stordåd. Nä, men skämt å sido så är det ju alltid kul att få servera folk mat när de har lite förväntningar. Jag tycker att det pushar mig lite och tvingar mig att gå utanför mina bekvämlighetszoner en aning.
Då jag för närvarande är mellan jobb så hade jag gott om tid att fundera på vad jag skulle laga samt för att försöka få tag i alla ingredienser. Något som trist nog visade sig vara svårare än planerat. Jag är sjukt trött på att det ska vara så jävla svårt att få tag i bra vegetariska råvaror i den här stan. Ingen butik har ett permanent utbud av något annat än Hälsans kök och Qourn, så när man väl hittar något gått någonstans så är det inte alls säkert att det finns där veckan efter. Eller så är det konstant urplockat för att de tar in alldeles för små lager av varorna.
Allt detta resulterade i att min planerade chorizogryta egentligen blev en ölkorvsgryta, för det var den enda kryddigare korven jag hittade. Och då var jag i fyra jävla affärer, inklusive Goodstore och Daglivs. Vad är det för stil egentligen, stockholmshandlare?!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂