fbpx

Chorizogryta

med grillad paprika och korianderris

Receptet: Chorizogryta

4 portioner

Ingredienser

Chorizogryta

Vegansk chorizo 300 g
Små gula lökar, alternativt 1 stor 5 st
Stora röda paprikor 3 st
Klyftor vitlök 7 st
Röd chili Eller 2, efter smak 1 st
Burkar hela tomater 2 st
Knippe färsk bladpersilja 1 st
Paprikapulver 1.5 msk
Torkad oregano 1.5 msk
Lagerblad 2 st
Kinesisk soja 1 msk
Olivolja 0.5 dl
Salt och svartpeppar Efter smak

Korianderris

Basmatiris 3 dl
Vatten 6 dl
Gul lök 0.5 st
Klyfta vitlök 1 st
Senapsfrö 1 msk
Kruka färsk koriander 1 st
Salt och svartpeppar Efter smak
Olivolja Efter smak

Gör så här

Chorizogryta

Korianderris

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Chorizogryta med grillad paprika och korianderris

Igår hade vi besök av Therese och Torbjörn som bägge två har varit ivriga påhejare av mitt bloggande. Vi hade planerat att ses och käka middag sedan way back och nu blev det äntligen av. Självklart kände jag pressen av att leverera kulinariska stordåd. Nä, men skämt å sido så är det ju alltid kul att få servera folk mat när de har lite förväntningar. Jag tycker att det pushar mig lite och tvingar mig att gå utanför mina bekvämlighetszoner en aning.

Då jag för närvarande är mellan jobb så hade jag gott om tid att fundera på vad jag skulle laga samt för att försöka få tag i alla ingredienser. Något som trist nog visade sig vara svårare än planerat. Jag är sjukt trött på att det ska vara så jävla svårt att få tag i bra vegetariska råvaror i den här stan. Ingen butik har ett permanent utbud av något annat än Hälsans kök och Qourn, så när man väl hittar något gått någonstans så är det inte alls säkert att det finns där veckan efter. Eller så är det konstant urplockat för att de tar in alldeles för små lager av varorna.
Allt detta resulterade i att min planerade chorizogryta egentligen blev en ölkorvsgryta, för det var den enda kryddigare korven jag hittade. Och då var jag i fyra jävla affärer, inklusive Goodstore och Daglivs. Vad är det för stil egentligen, stockholmshandlare?!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!