fbpx

Färsk tomat- och pastasallad

med buffelmozzarella och brödkrutonger

Receptet: Färsk tomat- och pastasallad

4 portioner

Ingredienser

Färsk tomat- och pastasallad med buffelmozzarella och brödkrutonger

Snäckpasta 250 g
Blandade goda tomater 300 g
Kruka basilika 1 st
En näve färsk oregano 1 st
Vitlöksklyfta 1 st
God olivolja 3 msk
Rödvinsvinäger 1 msk
Buffelmozzarella 150 g
Limpa italienskt bondbröd 0.5 st
Salt och peppar Efter smak

Gör så här

Färsk tomat- och pastasallad med buffelmozzarella och brödkrutonger

ELLER DELA

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Färsk tomat- och pastasallad med buffelmozzarella och brödkrutonger

I ett försök att kalla fram sommaren i förtid så snodde jag ihop den här matiga salladen när vi fick besök av en av Sarahs äldsta vänner i torsdags. Jag lagade den senast nere i Skåne i somras och det vattnas fortfarande i munnen på mig när jag tänker på den. Solmogna tomater, färsk basilika, knapriga krutonger och saftig mozzarella. Mamma mia…

Den här gången körde jag receptet en aning nedskalat. Tror att jag hade i lite fler sorters grönsaker i somras, typ lite röd paprika och ruccola. Satsade istället på att köpa så bra ingredienser som möjligt. Solmogna tomater är inte exakt basvara i mars, men de har en del fina delikatesstomater på Dag Livs vid Fridhemsplan som funkade bra. I efterhand skulle jag nog också ha gjort brödkrutongerna lite mindre och inte blandat ner dem i salladen utan istället bara strött dem ovanpå efter att ha blandat ihop resten. De blev ganska soggy efter ett tag. Annars blev det mycket gott!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!