I ett försök att kalla fram sommaren i förtid så snodde jag ihop den här matiga salladen när vi fick besök av en av Sarahs äldsta vänner i torsdags. Jag lagade den senast nere i Skåne i somras och det vattnas fortfarande i munnen på mig när jag tänker på den. Solmogna tomater, färsk basilika, knapriga krutonger och saftig mozzarella. Mamma mia…
Den här gången körde jag receptet en aning nedskalat. Tror att jag hade i lite fler sorters grönsaker i somras, typ lite röd paprika och ruccola. Satsade istället på att köpa så bra ingredienser som möjligt. Solmogna tomater är inte exakt basvara i mars, men de har en del fina delikatesstomater på Dag Livs vid Fridhemsplan som funkade bra. I efterhand skulle jag nog också ha gjort brödkrutongerna lite mindre och inte blandat ner dem i salladen utan istället bara strött dem ovanpå efter att ha blandat ihop resten. De blev ganska soggy efter ett tag. Annars blev det mycket gott!