fbpx

Fooled pork

Från Grill & BBQ SM 2017

Receptet: Fooled pork

10 portioner

Ingredienser

BBQ-sås

Gul lök 1 st
Vitlöksklyftor 4 st
Ketchup 2.5 dl
Vitvinvinäger 0.5 dl
Farinsocker 0.5 dl
Grey Poupon Dijonsenap 2 msk
TABASCO® Chipotle Pepparsås 1.5 msk
Tamarindpasta 1 tsk
Rökt paprikapulver 2 tsk
Spiskummin 1 msk
Malen koriander 1 msk
Lagerblad 1 st
Kikkoman soja 2 tsk
Tärning grönsaksbuljong 0.5 st
Salt och peppar Efter smak
Olja till stekning Efter smak

Fooled pork

Burkar Jackfruit i saltlake à 565 g 2 st
Kikkoman soja 1 tsk
Röd TABASCO® Original Pepparsås 1 tsk
Rökt paprikapulver 2 tsk
Öl Gärna ale 33 cl
Vatten 1 dl
Koncentrerad grönsaksfond 1 msk
Barbecuesås - se ovan 4 dl
Salt och svartpeppar Efter smak
Olja till stekning Efter smak

Tillbehör och servering

Veganska hamburgerbröd 10 st
Krukor krispsallad 2 st
Krukor koriander 2 st
1 sats coleslaw /recept/coleslaw/ Efter smak

Gör så här

BBQ-sås

Fooled pork

Tillbehör och servering

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Fooled pork - Recept fem från Grill & BBQ SM!
Bloggen: Avsnitt 2 av matprogrammet Jävligt God Sommar - Fooled pork


Hej!
Det borde inte komma som någon överraskning för någon av er än så länge att det här med att grilla är något jag gillar 😉 Det här receptet var ett av de recept som verkligen förändrade min syn på hur och vad en kan grilla vegetariskt.
Fooled pork blev en jättehype under början av 2014 när ett gäng smarta amerikaner (för jag antar att det var de som först startade trenden) insåg att jackfruit – en konstig asiatisk jättelik frukt med taggigt skal – blev väldigt likt sönderkokt fläskkött när den råa frukten fick koka sig mör. Jag skrev tidigt om det och tog fram ett enkelt recept som har blivit ett av de mest lästa på bloggen, all times, och nästan gjort mig till ”Mr Fooled Pork” här i Sverige, även om det är lite missvisande. Det var ju långt ifrån jag som kom på det hela, även om Jävligt Gott kanske var en stor del i att popularisera receptet.
Förra sommaren hade jag dessutom fooled pork som en av rätterna i min lilla miniserie ”Jävligt God Sommar” som jag och några polare producerade en helg ute på landet. Avsnittet hittar ni här:

Därför var det självklart att jag även borde ha med fooled pork som en av tävlingsrätterna när jag skuggtävlade mot Sveriges Grill & BBQ Elit i maj på Grill & BBQ SM.
Om du nu får chansen att visa upp dina färdigheter mot de bästa så måste du ju rimligtvis ta med dina absolut bästa recept? Eller hur? 😉


Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates requiredUnder Grill SM bjöd jag på smakportioner av alla tävlingsrätterna. Här står Erik, och rör runt i en gryta med så där 300 smakportioner Fooled Pork, och bakom honom ser ni en lång kö med hungriga besökare!
Smakportioner så det står härliga till!
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!