fbpx

Fransk potatissallad

med veganost

Receptet: Fransk potatissallad

4 portioner

Ingredienser

Fransk potatissallad med Ultuna hav

Små eller 10 mellanstora kokta färskpotatisar 15 st
Dm purjolökstjälk 1 st
Moget päron 1 st
Hela småkapris 1 msk
Röd tångrom 1.5 msk
Vegansk fetaost 0.5 st

Dressing

Olivolja 3 msk
Citron, juicen 0.5 st
Dijonsenap 1.5 msk
Socker 1 tsk
Finhackad kapris 1 msk
Litet knippe gräslök 1 st
Salt och svartpeppar Efter smak

Gör så här

Fransk potatissallad med Ultuna hav

Dressing

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Fransk potatissallad med Ultuna Hav till kräftskivan!

DSC_2992
Hej!
Det är väl ingen hemlighet att jag har ganska starka leanings mot veganismen. Jag försöker undvika att käka mejeri eller ägg produkter i onödan, böjer mig baklänges för att inte ha på mig läder och tycker överlag att det är en vettig grej. Tyvärr har jag alldeles för dålig karaktär och för stora cravings efter ost för att helt lyckas ta steget.
Just därför blir jag så jäkla lycklig när produkter som Ultuna Mejeris ostar dyker upp. De gör det helt enkelt mycket lättare att minska ner på mängden mjölkbaserad dessertost genom att ge mig ett alternativ som är gott nog. Och alla ni som försökt är säkert helt med mig på hur ofantligt svårt det är att hitta bra veganost…
Det är nästan som att jag håller kvar vid min lakto-ovo diet lite på pin kiv. Som en utmaning. Kom igen då veganproducenter. Överraska mig! Give me your best shot! Om Oumph kan få mig att inte sakna kyckling, så ska väl någon av er kunna ge mig ett alternativ till mozzarella och brieost? Hur svårt ska det va?
DSC_2977
Just därför blev jag glad när  Ultuna kontaktade mig och undrade om jag inte kunde ta fram några recept som de kan använda i sin marknadsföring. Bra exempel ska lyftas fram, och jag gör gärna mitt i att sprida ordet om GOD veganost!
Det ska också tilläggas att jag gör det här som en pro-bonogrej. Just för att jag tror på vad de gör och vill se mer sånt här! Jag hoppas de blir jättestora och ger ut fler olika sorters ost på sikt. Lite som det här stället (som ju dock är en butik).
Det här receptet är framtaget för att passa fint till sensommarens kräftsskivor. Det är en klassisk fransk potatissallad som får lite extra kick av sött päron, smarrig tångrom och krämig Ultuna Hav.
DSC_2974

DSC_2998

DSC_2968

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!