fbpx

Grekisk sallad

med dijonmarinerade quornfiléer och tsatsiki

Receptet: Grekisk sallad

4 portioner

Ingredienser

Quornfiléerna

Quornfiléer 6 st
Dijonsenap 3 msk
Citron, juicen 1 st
Olivolja 1 msk
Paprikapulver 1 tsk
Salt och svartpeppar Efter smak

Sallad

Huvud Isbergssallat 1 st
Tomater 4 st
Gurka 0.5 st
Rödlök 1 st
Burk á ca 200 g kalamataoliver 1 st
Paket á 150 g fetaost 2 st
Ev. ytterligare gröna små sallatsblad Efter smak
Olivolja 3 msk
Citron, juicen 0.5 st
Klyfta vitlök 1 st
Torkad eller färsk oregano 1 tsk
Svartpeppar Efter smak
Salt Efter smak
Ev. vanlig senap 1 msk

Tsatsiki

Oatly ifraiche eller turkisk yoghurt 2 dl
Gurka 0.5 st
Olivolja 2 msk
Stor klyfta vitlök 1 st
Några skvättar citronjuice Efter smak
Salt och svartpeppar Efter smak

Gör så här

Quornfiléerna

Sallad

Tsatsiki

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Grekisk sallad med dijonmarinerade quornfiléer och tsatsiki

IMG_5235

Hej!

Semestern är slut. Jag är tillbaks i Stockholm, och måste ta mig själv i kragen på nytt. Dags att leverera! Det har varit lite dåligt på bloggfronten de senaste två veckorna (förlåt!). Jag skyller på att jag varit ute på landet där jag haft rutten uppkoppling och där vi lever på en ynka solcellspanel för att kunna ladda våra telefoner.

Men det betyder inte att jag har legat på latsidan. Långt ifrån. Jag har lagat en jävla massa mat, och instagrammat hyfsat flitigt. Ni följer mig väl på instagram va? @javligtgott is the name, food is the game. Bilden ovan är från middagen då jag bjöd våra grannar på nedan nämnda sallad.

Ett recept som jag ”nyupptäckte” i somras var den gamla klassiska grekiska salladen! Så sjukt smarrigt alltså. Och enkelt! Pappa brukade göra grekisk sallad all the time när vi var små och ha till diverse grillat, och det är ju verkligen världens bästa grej. Det lustiga är ju att det dock är så väldigt vanliga svenska grönsaker i den ”grekiska” salladen, plus fetaost och oliver… Jag säger inte att jag tror att jag är något lurt på spåren men… 😉

Här serverar jag den med en smarrig tsatsiki och dijonmarinerade quornfiléer till. Sjukt gott! Funkar också fint med halloumi, eller helt enkelt bara som den är.

[hr]

IMG_4860 (1)

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!