fbpx

Hot and Sticky burger

på Peas of Heavens nya veganburgare!
” En riktigt mustig vegansk BBQ burgare med en grillad grönsaksslaw, hemmagjord chilisås och grillad ananas. Jävligt Gott! ”
– Gustav

Receptet: Hot and Sticky burger

4 portioner

Ingredienser

Toppings per burgare, uppifrån och ned

Bröd 1 st
Chilisås i locket Se recept nedan 1 msk
Grillad grönsaksslaw Se recept nedan 2 msk
Grillad aubergine Se recept nedan 1 msk
Skiva grillad ananas Se recept nedan 1 st
Skiva vegansk ost 1 st
Burger of Heaven 2.0 1 st
Chilisås i botten 1.5 msk
Skivor picklad gurka 5 st

Hemmagjord chilisås

Röda chilis eller, för ännu mer tryck, 4-8 habaneros 8 st
Färsk ananas 0.5 st
Tomater 2 st
Hel vitlök 1 st
Vitvinsvinäger 0.7 dl
Råsocker 0.5 dl
Salt 1 tsk
Spiskummin 1 tsk
Rökt paprikapulver 0.5 tsk
Rapsolja 1 msk

Grillad aubergine och ananas

Sats chilisås från receptet ovan 0.5 st
Stor aubergine 1 st
Färsk ananas 0.5 st
Salt Efter smak

Grillad grönsaksslaw

Röda paprikor 2 st
Rödlökar 2 st
Vegansk majonnäs 2 msk
Klyftor färsk vitlök 2 st
Färsk citron, juicen 0.3 st
Salt och peppar Efter smak

Grilla burgaren

Paket Burger of Heaven 2.0 á 2 burgare per paket 2 st
Burgarbröd 4 st
Skivor vegansk smältost 4 st
Skivor picklad gurka 20 st

Gör så här

Hemmagjord chilisås

Grillad aubergine och ananas

Grillad grönsaksslaw

Grilla burgaren

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Heta BBQ Burgare

Hej!

I torsdags förra veckan hade jag min mycket efterlängtade grillpremiär för året, och över huvud taget på uteplatsen vid studion! Vi har haft studion sedan februari förra året, men av någon outgrundlig anledning så blev det aldrig av att grilla där förra sommaren. Men nu jävlar! Ska det bli andra bullar.

Inte minst nu under coronatider passar det perfekt att ta fram grillen och ha utomhushäng. Mycket lättare att ses några stycken utan minsta risk att smittas om man kan hålla vettigt avstånd utomhus, och det är ju dessutom så galet trevligt! Jag älskar verkligen att grilla. Det är något i kombinationen med att få vara utomhus, elden, smaken från röken och i största allmänhet bara KÄNSLAN i att grilla som jag älskar. Det är fan det bästa sättet att laga mat på. Utan tvekan!

I vintras var Beyond Burger slut i större delen av Sverige på grund av felberäkningar i leveranserna från USA, så under några månader ersattes beyondburgaren av en ny svensk vegoburgare från märket Peas of Heaven på ett par av Bastards restauranger. Så flertalet av er har redan smakat denna! Burgaren är gjord av ärtprotein, och är supergod. Den är en av de nya ”köttiga” vegoburgarna och påminner lite om en tunnare version av Beyond, fast med mindre bismak och lite fastare konsistens typ.

Nu har äntligen den svenska burgaren från Peas of Heaven börjat komma ut till konsumenter i matbutik (Finns på ICA och mathem) och de kallar den för Burger of Heaven 2.0. Ganska kaxigt tycker jag, men kul! 😉

De undrade om jag inte ville pusha lite extra för att den kommit ut i butik med ett grillrecept baserat på den till er. Så klart jag ville det! Den här typen av burgare gör sig verkligen extra bra på grillen, och det är superkul att se ett svenskt alternativ som vi kan grilla i sommar! Ärtorna kommer inte från Sverige då det än så länge inte finns fabriker som utvinner proteinet ur ärtorna i Sverige, men burgarna produceras i Peas of Heavens fabrik utanför Göteborg!

Jag kallar den här burgaren hot and sticky och den utgår i stort sett ifrån chilisåsen som jag både marinerat grönsakerna i och använder som dressing. Kombon av het chili, grillade grönsaker, krämig aioli och syrlig gurka och vinäger är fan to kill for! Tack och lov slipper du det med den här vegoburgaren dock 😀

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!