fbpx

Italienska pistagekakor

Receptet: Italienska pistagekakor

Pasta di pistacchio är Italienska pistagekakor som formas till små ormar eller svagt böjda S. Jag har tagit fram pistagekakor tidigare men dessa kakor brukar ha en lite högre andel pistage än mitt tidigare recept så här har jag höjt halten pistagenötter. Resultatet blev en kaka som är härligt mjuk i mitten även om den är välgräddad på ytan. Vill man göra enkla amaretti rullade till bollar är den här degen perfekt för det också. De är både veganska och glutenfria, superenkla att slänga ihop och magiskt goda!

20 portioner

Ingredienser

Ingredienser

Pistagenötter 130 g
Mandelmjöl 150 g
Strösocker 135 g
Salt 1 nypa
Aquafaba 50 g
Florsocker till ytan 1 st

Gör så här

Ingredienser

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Bakning, Dessert, Italienskt, Påsk, Vår, Veganskt

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
No data was found
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!