fbpx

Jävligt Japanskt

Månadsburgare i samarbete med Bastard Burgers med friterad ramen!

Receptet: Jävligt Japanskt

4 portioner

Ingredienser

Topping per burgare

Rikligt med strimlad salladslök Efter smak
Misomajo 1 msk
Puck med friterade nudlar 1 st
Beyondburgare Kan bytas ut mot exempelvis Hälsans köks Incredible burger, Garants Juicy Vegan burger eller en egen hemmagjord på formbar färs! 1 st
Noristekt grönkål 1.5 msk
Misomajo 0.5 msk

Misomajo

Vegansk majonnäs 2 dl
Riven vitlöksklyfta 1 st
Vit misopasta 2 msk
Kikkomansoja 1 msk
Srirachasås 1.5 msk
Limejuice 1 tsk

Noristekt grönkål

Färsk grönkål 150 g
Ark norialger Sushialger 2 st
Sesamolja 0.5 tsk
Sesamfrön 1 tsk
Kikkomansoja 1.5 tsk
Rapsolja 2 tsk

Stekta nudlar

Paket vanliga 5 kr nudlar, svampsmak 1 st
Kikärtsmjöl 2 msk
Rikligt med rapsolja till stekning Efter smak

Övrigt

Salladslökar 4 st
Beyondburgare 4 st
Veganska burgarbröd 4 st

Gör så här

Misomajo

Noristekt grönkål

Stekta nudlar

Övrigt

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Jävligt Japanskt - Aprils månadsburgare på Bastard Burgers

*I samarbete med Bastard Burgers*

Tjabba! Hoppas allt är fint med er! Själv är jag överjävligt allergisk för stunden. Mina ögon känns som de ska hoppa ut ur sina hålor i protest. Men allt annat går fint!

Snart, snart kommer ni få se betydligt mycket mer av vad jag har sysslat med huvudsakligen här under våren. Jag har verkligen ett par jättegrejer på gång som jag är övertygad om att ni kommer att uppskatta. Men än så länge får jag inte berätta så mycket mer om dem. Så tills dess får ni fortsätta hålla till godo med fler hamburgare. Och det är ju inte så illa det heller, eller hur?!

Månadens veganska månadsburgare på Bastard Burgers är något speciellt kan jag intyga! Jag gör en version av ramenburgaren som jag lagade i förra året i samarbete med VegMe, men i en version som är liiiite mer lättäten :P. Då gjorde jag bröd av nudlar, men här har vi istället lagt en friterad puck av ramennudlar på toppen av burgaren. Den kombineras med noristekt grönkål och en riktigt mustig sriracha och misoaioli och strimlad salladslök. Det ni! Jävlar anamma!

Själva ramenpattyn binds ihop med kikärtsmjöl och är verkligen supersvullig. De kokta och sedan friterade ramennudlarna blir krispiga på utsidan och krämiga på insidan. En riktig kaloribomb, men va fan. Man lever ju bara en gång och det är ju veganskt! 😉

Hoppas ni kommer att gilla den! Den finns att köpa på alla Bastard Burgers restauranger i hela april, eller så kan du följa receptet nedan och göra en själv hemma på kammaren!

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon, eller köp något från vår nya webshop! All vinst där går direkt till att vi kan göra fler recept och mer material som det här!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!