fbpx

Karljohanrisotto med svampkompott

och citronstekt halloumiost

Receptet: Karljohanrisotto med svampkompott

4 portioner

Ingredienser

Karljohanrisotto med svampkompott och citronstekt halloumiost

Torkad Karl-Johansvamp 20 g
Gul lök 1 st
Selleristjälkar 2 st
Grönsaksbuljong 1.5 l
Aviororis 1 dl
Torr vermouth 1 dl
Citron 1 st
Blandade färska svampar, till exempel ostronskivling, shiitake eller skogschampinjon 300 g
Olivolja 0.5 dl
Hackad bladpersilja 1 dl
Paket halloumiost á 250 gram 2 st
Smör 50 g
Riven parmesan 2 dl
Salt Efter smak
Vitpeppar Efter smak
Svartpeppar Efter smak

Gör så här

Karljohanrisotto med svampkompott och citronstekt halloumiost

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Karljohanrisotto med svampkompott och citronstekt halloumiost

Det här kan vara det godaste jag vet. Det gör mig överlycklig att jag själv också kan laga det, och att det är hur enkelt som helst! Även Sarah, som är en riktigt svårflörtad brud så länge det inte serveras oxfilé med bearnaisesås eller baconlindade kycklinglår, slänger sig över varje chans till att äta den.

Receptet kommer ursprungligen från Jamie Olivers matlagningsprogram där man får följa honom när han lagar säsongsbetonad mat med ingredienser från i hans trädgård. Det här är höst för hela slanten.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!