fbpx

Kofta Masala med Malin Mendel

Indiska grönsaksbollar i kryddig tomatsås
” Jävligt Gott och Malin Mendel lagar indisk Kofta Masala tillsammans och pratar om indisk matlagning. Video! ”
– Gustav

Receptet: Kofta Masala med Malin Mendel

4 portioner

Ingredienser

Tomatsåsen

Socker 1 tsk
Hel spiskummin 2 tsk
Röda chilis 2 st
Kokosmjölk 1.5 dl
Cashewnötter 1 dl
Krossade tomater, burk 1 st
Garam masala pulver 2 msk
Rödlök, hackad 2 st
Färsk riven ingefära 1 msk
Rapsolja 4 msk
Salt och peppar Efter smak

Koftabollarna

Maizena 2 msk
Morot 1 st
Mjöliga potatisar 2 st
Garam masala pulver 2 tsk
Färsk riven ingefära 1 msk
Färsk mynta 0.5 dl
Färsk koriander 0.5 dl
Kikärtsmjöl 0.5 dl
Fast naturell tofu 200 g
Rödlök 1 st
Rapsolja till fritering Efter smak
Salt och chiliflakes Efter smak

Riset

Basmatiris, oktokt 3 dl
Vatten 4 dl
Kokosmjölk 1 dl
Lagerblad 1 st
Stjärnanis Kan bytas mot kanelstång 2 st
Kardemummakapslar 5 st
Salt 0.5 tsk
Gröna ärtor 1.5 dl

Gör så här

Tomatsåsen

Koftabollarna

Riset

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Kofta Masala med Malin Mendel

Hej!

Det här var kul! För några veckor sedan hörde SVT:s Indienkorrespondent, tillika programledaren för det väldigt lärorika och roliga programmet Världens Sämsta Indier, Malin Mendel av sig och frågade om inte vi kunde hitta på något tillsammans. Hon var sugen på att lära sig att laga mer vegansk mat, och erbjöd sig i utbyte att lära mig mer om indisk matlagning. Ett erbjudande som jag GÄRNA tog upp henne på!

Resultatet blev ett recept som vi utvecklade tillsammans där jag gjorde mina Koftabollar från ett recept från 2017 som jag tycker fått alldeles för lite uppmärksamhet, och hon gjorde en supergod sås och kokade ett kryddigt kokosris. Resultatet har ni här nedanför där vi på 20 minuter går igenom en massa intressanta tips och trix som du kan använda i din egen indiska matlagning!

Här är receptet vi kokade ihop! Var inte orolig för att det verkar vara många ingredienser, det är mycket kryddor och grejer som återkommer i alla tre delar.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!