fbpx

Krämig Pasta Pesto

med färdig vegansk pesto
” Så här enkelt gör du en enkel och krämig pasta med pesto! Gör den på egengjord pesto eller på färdigköpt. Garanterat Jävligt Gott! ”
– Gustav

Receptet: Krämig Pasta Pesto

4 portioner

Ingredienser

Krämig Pasta Pesto

Rödlök 1 st
Vitlök, klyftor 2 st
Vegokött 300 g
Planti Cooking Fraiche 2 dl
Vatten 2 dl
Vegansk pesto Färdig på burk eller enkel hemmagjord enligt recept nedan 150 g
Körsbärstomater 200 g
Valfri pasta 500 g
Salt och peppar Efter smak
Olivolja till stekning Efter smak

Alternativ istället för färdig vegansk pesto

Basilika, kruka 2 st
Vitlök, klyftor 2 st
Olivolja 2 msk

Gör så här

Krämig Pasta Pesto

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Superenkel krämig pasta pesto

I samarbete med Planti

Ibland måste mat inte vara svår att laga för att vara god. På riktigt alltså. Skit i alla pretentioner och överdrivna recept. Ska man laga god mat en helt vanlig tisdag så måste det ibland vara löjligt enkelt. Men – det betyder inte att det inte kan vara jävligt gott!

Det är här verkligen ett sånt recept. Det är typ inga ingredienser alls. Du kan anstränga dig lite mer om du inte vill köpa färdig pesto, eller inte får tag på färdiggjord vegansk pesto, men i övrigt…? Alltså, det här räcker. Du behöver inte göra mer än så här. Det blir löjligt gott ändå, och ibland behöver man inte mer än jävligt goda kolhydrater för att bli lycklig.

Jag har använt mig av Plantis fantastiska Cooking Fraiche för att få till den där perfekta krämigheten i såsen utan att behöva använda mig av ko-mejerier. Det går HUR bra som helst. Plantis Cooking Fraiche är krämig, syrlig och håller superbra för att kokas. Låt den koka med i 2-3 minuter och späd med lite vatten. Det är allt som behövs. Ja den är nästan FÖR krämig, därav lite vatten för att få till bästa möjliga textur. Hur bra är inte det?

Jag ger dig faktiskt två versioner av samma recept här. En gjord på färdig vegansk pesto och en gjord på basilika och vitlök om du mot förmodan inte skulle vilja använda färdig pesto eller inte får tag i det. Bägge blir hur goda som helst!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!