fbpx

Mango Curry Nudlar

med svartkål och tofu
” Supergoda och enkla risnudlar som serveras i en krämig currysås, med stekt tofu och krispig svartkål. Jävligt Gott! ”
– Gustav

Receptet: Mango Curry Nudlar

4 portioner

Ingredienser

Mango Curry Nudlar

Vegonade Mango Curry, 90 g paket 1 st
Friterad eller naturell tofu 200 g
Champinjoner 200 g
Svartkål 200 g
Gul lök 1 st
Kokosmjölk 400 g
Vatten 2 dl
Japansk sojasås 1 msk
Lime, juicen 0.5 st
Risnudlar 250 g
Färsk chili till topping 1 st

Frivilligt att tillsätta

Färsk riven ingefära 2 tsk
Färsk koriander och mynta Efter smak
Valfria övriga grönsaker som morot, paprika, zucchini, broccoli eller pak choi Efter smak

Gör så här

Mango Curry Nudlar

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Mango Curry Nudlar

I samarbete med Vegonade

Hej!

Jag hoppas allt är fint med er! Här kommer ett superenkelt och gott recept som jag hoppas att ni ska gilla! Det är i samarbete med min nya favoritprodukt, Vegonade, så det är lite extra enkelt och snabbt denna gång.

För er som kanske missat det, eller som kommer till detta recept från google i framtiden och därmed inte sett de tidigare inläggen jag gjort på senaste, så är Vegonade en serie med mariader, eller smaksättningar (för de kan ärligt talas användas lite hur som helst) som är särskilt anpassade för vegomat. Hur kan det komma sig kanske ni då undrar? Finns det några särskilda smaker som passar just vegomat eller? Jag trodde att du brukar säga att det inte behöver vara någon skillnad på vegomat och kött Gustav?

Ja, exakt i slutresultatet behöver och BORDE det inte vara några skillnader alls! Men för att uppå det slutresultatet så kan det krävas lite extra arbete med vegomaten ibland. I stort sett är det ju därför jag har det jobb jag har, för att jag hjälper er att få till de där små tricken som gör er vegomat jävligt god!

I grund och botten handlar det om att grönsaker, bönor och vegokött inte alltid har samma djup i smakerna som kött och mejerier har, helt enkelt för att de inte har lika mycket fett, umami och salt i sig. Fett och salt är ju kanske inte alltid de nyttigaste grejerna, men i rimlig mängd behövs de för att ge dig det där riktiga djupet i smakerna. Lika så behövs umami, och det kan vara lite svårt att veta hur man ska få till det rätt hemma, när man är van vid att laga kött som naturligt innehåller väldigt mkt umami. Jag har skrivit mer om det här i min lilla smakskola i det första inlägget jag gjorde med Vegonade.

Men, det är just det här som Vegonaderna hjälper dig med. Det är inte bara smaksättning, utan de är dels fettbaserade, vilket hjälper med den delen, och de har rejält med umami och sälta i sig vilket lyfter dina bönor, grönsaker eller ditt vegokött till helt nya höjder, utan något som helst extra tillsatt! Det är på riktigt en one bag solves all solution!

I denna veckas recept lagar vi en nudelrätt som är lite thai/indiskt inspirerad. Jag har i lite gulcurry också, för jag tyckte att det passade bra, men i övrigt är det bara Vegonade Mango & Chili, kokosmjöl och goda grönsaker! Vill du gör det lite extra fancy spancy så kan du ha i lite färsk ingefära i början också och lite färsk koriander och mynta i slutet, men det är inget krav. Gott blir det ändå!

2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!