fbpx

Chokladtårta

Formad som en mus, med vit chokladglaze

Receptet: Chokladtårta

4 portioner

Ingredienser

Tårtbotten, 1 st

Kakao 1 dl
Mjölk 2.3 dl
Socker 2.7 dl
Smör 125 g
ägg 2 st
Vaniljsocker 1.5 msk
Vetemjöl 3.5 dl
Bakpulver 1.5 tsk

Glasyr och fyllning

Blockchoklad Vit eller mörk, beroende på färg på musen 300 g
Margarin 4 msk
Honung Valfritt, om du inte vill att chokladen ska bli så stark 1 msk

Gör så här

Tårtbotten, 1 st

Glasyr och fyllning

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Mustårta av choklad

Lilltjejen slutade med nattvälling och nattblöja här för någon vecka sedan nu och för att fira så fixade vi ett litet kalas för den närmsta familjen. Kids nu för tiden (läs – iaf vår unge) får ju hyfsat mycket saker så jag tyckte att det kändes lite småtrist att bara ge henne en liten present som belöning för att hon lyckades sluta. Istället sa vi att vi skulle ha ett kalas för henne och att vi skulle baka en stor och go tårta tillsammans. Här har ni resultatet, en 50 cm lång chokladmus med nonstopnos.

Tårtreceptet är en gammal favorit som min mamma brukade baka till våra födelsedagar. Det är den mustigaste chokladtårtan jag någonsin käkat och en fantastisk variation om man är trött på de där gamla vanliga gräddtårtorna. Den vita chokladen här blev kanske lite väl glansig och gul, (jag föredrar personligen att använda mörk choklad till glasyren) men när den lilla vill ha en vit mus så får hon en vit mus.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!