Pappardelle med svamp

Enkel och god svamppasta från bloggens ungdom

Receptet: Pappardelle med svamp

4 portioner

Ingredienser

Pappardelle med svamp

Gul lök 1 st
Vitlöksklyftor 2 st
Stjälk selleri 1 st
Små portobellos 3 st
Ostronskivling 150 g
Torkad timjan 1 msk
Torkad dragon 1 tsk
Kinesisk soja 1 tsk
Havregrädde 2.5 dl
Torr Vermouth som får ånga bort i pannan 0.5 dl
Citron, juicen 0.3 st
Lite persilja på toppen Efter smak

Gör så här

Pappardelle med svamp

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Pappardelle med svamp och havrepannacotta


Dagen började kallt som fan, men ändå mycket härligt i Vasaparken tillsammans med kusinbarnen och lilltjejen. Lillkusinen gjorde skridskopremiär med stil och det åts korv med bröd. Mycket bra, hade varit ännu bättre om det också hade sålts sojakorv, men jag antar att perfektion är lite väl mycket att be om av en korvgubbe.
När kvällen drog på fick vi finbesök av min hårt arbetande bror och hans flickvän. Vi slog på stort och käkade fyrarätters. Tapenadecrostinis med körsbärstomater till förrätt, Pappardelle med svamp till huvudrätt, pannacotta med havregrädde, blåbär och björnbär samt en massa goda ostar för att runda av det hela och säkra paltkoman.
Tapenaden var inget krångel, bara resterna från nyår, men sånt måste också få vara okej. Finns ju ändå räkningar att betala, eller nåt…
Pappardellen däremot är lite av ett ongoing projekt jag har på gång. Den perfekta svamppastan. Ah… mums!
Problemet är att jag inte riktigt är där än. De godaste jag käkat har varit på La Casa vidVästerbron/Hornstull och på Restaurang Kungsholmen och jag försöker lista ut vad de har i sina grytor, men det är klurigt.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!