fbpx

Pasta alla Norma

med augergine och tomatsås

Receptet: Pasta alla Norma

4 portioner

Ingredienser

Pasta alla Norma

Normalstora auberginer 2 st
Burkar hela tomater 2 st
Burk kokta kikärtor 1 st
Gul lök 1 st
Klyftor vitlök 4 st
Röd chili 1 st
Rödvin 2 dl
Tomatpuré 2 msk
Ev. socker 1 msk
Torkad basilika 1 msk
Färsk ruccola 50 g
En massa olivolja Efter smak
Salt och svartpeppar Efter smak

Gör så här

Pasta alla Norma

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Pasta alla Norma - The Jävligt Gott way


Hej!
Jag har tänkt ett tag att jag lagat alldeles för lite pasta på senaste. Visst, det kanske inte är det nyttigaste och mest avancerade i hela världen, men det är ju såååå gott. Och för det mesta snabbt och enkelt dessutom!
Nu för tiden finns det dessutom ett flertal olika sorters pasta som är betydligt mycket nyttigare och energirikare än den vanliga vita spaghettin. Bönpasta, fullkornspasta och olika typer av glutenfri pasta som både är bättre för kaloriintaget och som ger mer proteiner för oss tränande människor som tänker på sånt 😉 Flera av dem är dessutom goda – vilket ju är en ganska relevant faktor. Personligen är jag ett stort fan av bönpasta, men jag vet att alla inte är riktigt lika sålda som jag på den grejen.
Eller så gör man helt enkelt som Paolo Robertos fastrar brukar säga (enligt nån kokbok jag läste) och äter lite mindre, men väldigt god pasta. Ehh.. Som om att det någonsin har gått! Jag är certifierat pastaberoende, så once I pop I cannot stop. Bra då att man åtminstone kan göra pastasåserna lite nyttigare, men fortfarande superladdade med goda smaker så det känns aningen mer okej!

Jag har tänkt att jag nu under våren ska ge mig på en liten serie med olika klassiska pastarecept som jag ger en egen twist, antingen genom att göra veganska eller helt enkelt bara så goda jag kan! Tidigare har jag lagat den klassiska lasagnen både vegansk och vegetarisk, men även vegansk pasta carbonara och pasta puttanesca med svarta bönor. Alla tre är supersmarriga och grejer jag själv äter regelbundet. Så nu är det dags att ge sig på alla andra ”pasta alla” rätter.
Först ut är denna, Pasta alla Norma – en siciliansk rätt med aubergine, tomat och ricottaost. Här har jag skippat ricottaosten och istället lagt extra tid på att koka en riktigt mustig tomatsås så man inte ska sakna ostens sälta och fetma. Jag har inspirerats av Zeinas fantastiskt goda libanesiska moussaka som också är en tomatbaserad auberginegryta med kikärtor, fast bytt ut smakerna lite och så klart gjort en pastarätt av den istället!0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!