fbpx

Pizza med svartkål

med blomkål och senapsmajonnäs

Receptet: Pizza med svartkål

8 portioner

Ingredienser

Pizzadeg

Vetemjöl Special 13-15 dl 900 g
Mer mjöl till utbakning Efter smak
Ljummet vatten 650 ml
Salt 1 tsk
Socker 0.5 msk
Torrjäst 1+1/4 paket 15 g

Svartkålschips

Svartkål I bitar utan stam 250 g
Rapsolja 1.5 msk
Citronjuice 1 msk
Ljus soja 1 tsk

Majonnäsen

Kikärtsspad Från en burk kikärtor 3 msk
Rapsolja 2 dl
Grovhackad vitlöksklyfta 1 st
Colemans senapspulver 0.5 msk
Citronjuice 2 tsk

Blomkålspurén

Stort blomkålshuvud I småbitar 0.5 st
Ljus soja 2 msk
Havregrädde 1 dl
Rapsolja 1.5 msk

Toppings

Paket krasse 1 st
Salt och svartpeppar Efter smak
Olivolja till pensling av kanten och ringlig över Efter smak

Gör så här

Pizzadeg

Toppings

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Pizza med svartkål, blomkål och senapsmajonnäs


Hej!
Som ni kanske vet har jag ett uppslag i tidningen Vegourmet i varje nummer den här våren och idag kom aprilnumret ut till alla prenumeranter och ut i butik. Jag har bidragit med tre recept på goda veganska pizzor och en enkel och god pizzadeg. Veganska pizzor kan tyckas vara lite klurigt att få till. Osten är ju en så sjukt stor del av en pizza och vegansk ost är så fruktansvärt jävla dåligt för det mesta.
Jag kommer runt det lilla problemet genom att helt enkelt skippa osten och byta ut den mot olika typer av krämer, såser och puréer istället. Tänk lite som en kebab eller oxfilépizza – det är ju egentligen kebabsåsen eller bearnaisen som är grejen, och precis så kan man göra med andra pizzor också! Här har jag tidigare gjort en supergod pizza med pumpapuré och marinerad tofu till exempel. Krämigheten och såsigheten går att få till sjukt bra även med andra grejer än ost, och det är ju ändå smaken som räknas!
Om ni vill ha alla mina tre pizzarecept så får ni går och köpa tidningen, men här delar jag med mig av min favorit, en enkel, lite ovanlig men helt stört god pizza med svartkålschips, blomkålspuré (istället för osten då!) och senapsmajonnäs (också den istället för ost – meeer sååååås!). Inspirationen till smakkombinationen kommer ifrån den japanska tacos jag gjorde  i höstas som ni hittar här.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!