fbpx

Rödbetsbruschetta

med parmesan och ugnsbakade rödbetor

Receptet: Rödbetsbruschetta

4 portioner

Ingredienser

Rödbetsbruschetta

Rödbetor 2 kg
Citroner 2 st
Olivolja 1 dl
Pumpakärnor 1 dl
Knippe persilja 1 st
Knippe färsk timjan 1 st
Riven parmesan Minska mängden om du också använder chèvre 2 dl
Surdegslimpa 1 st
Salt och svartpeppar Efter smak
Rulle med chèvreost Valfritt 1 st

Gör så här

Rödbetsbruschetta

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Rödbetsbruschetta - förrätten på nyårsafton

IMG_9570 (1024x763)

Årets nyårsafton firade vi ganska lugnt med en av Sarahs barndomskompisar som bjöd på knytismiddag. Jag fick förrätten tilldelad mig och informationen att barndomskompisens kille tydligen skulle försöka sig på konststycket att laga ”något uzbekiskt” till huvudrätt.

Vad fan är uzbekisk mat var min första fråga, och min andra – vad gör man till det? Efter en kvälls googlande och funderade gav jag totalt upp på att komma på något som kändes gott och började fundera på att göra palt istället – om nu ryssen tänker köra lokalt så kan väl jag med?
Den idén dödades dock kvickt av min stockholmare till flamma. Vi skulle laga bruschettas. Jag försökte halvhjärtat övertyga henne om att palt visst var supergott – det är ju potatis, och mjöl och så kokar man och… eh.. ja, låt säga att det inte riktigt gick superenkelt. Bruschetta fick det bli.
Väl på affären insåg jag dock att det här med tomater i slutet på december inte riktigt är som tomater i juli. De är asdyra och smakar papper. Däremot fanns det fina ekologiska rödbetor för en spottstyver och vad är väl mer ryskt/svenskt än rödbetor? Lite funderande och vips så föddes den här crossovermackan. Lite italienskt, lite svenskt och med lite god vilja, lite ryskt. Vilket visade sig passa bra, för det uzbekiska köket visade sig vara lite svårare än planerat så det serverades lasagne med aubergine till huvudrätt istället.
Bilden är lite suddig och gör inte det hela rättvisa, men hoppas ni får en känsla. Om ni har mer cash än vad jag hade så skulle jag också rekommendera att ungsgratinera brödet med ett par skivor chèvre istället för att steka dem i smör. Det borde bli göttans.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!