fbpx

Rosmarindoftande tofu

perfekt till jul!
” Supersmarrig, krispig och aromatisk tofu som passar perfekt på julbordet eller som huvudrätt tillsammans med potatis och rödvinssås. ”
– Gustav

Receptet: Rosmarindoftande tofu

4 portioner

Ingredienser

Rosmarindoftande tofu

Fast naturell tofu 400 g
Majsstärkelse 3 dl
Vegonade Italy, 100 g påse 1 st
Ljus sirap 2 msk
Kinesisk sojasås 1 tsk
Chiliflakes 2 krm
Färsk rosmarin, hackad 1 msk

Gör så här

Rosmarindoftande tofu

ELLER DELA

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Rosmarindoftande tofu

I samarbete med Vegonade

Hej vänner!

Här kommer ett sista nytt recept inför julbordet, med två av mina favoritprodukter i kombination, tofu och vegonade!

Det här blev verkligen SÅ GOTT och jag tycker verkligen att ni borde testa det som ett nytt tillskott till ert julbord! Att panera tofun på det här sättet med maizena/majsstärkelse ger oöverträffat krispig yta på tofun och gör att den tar åt sig ofantligt bra av smaker. Vegonade Italy har å sin sida nästan allt i sig som du behöver för att både fritera och smaksätta tofun.

Resultatet blir en knaprig, het och rosmarinsdoftande tofu som passar som en smäck till julbordet, eller som en del av vilken buffé som helst.

En liten varning bara, sirapen i marinaden gör att du lite lättare än vanligt kan bränna tofun när du steker den, så håll lite koll på temperaturen i pannan. Du vill ha tillräckligt varmt för att tofun ändå ska semifriteras, utan att för den sakens skull bränna sirapen. Jag hade min spis på 7/10 och rörde regelbundet om i pannan, vilket funkade hur bra som helst. Du vill se till att tofun är krispig innan du tar upp den ur pannan och ge paneringen en chans att bli helt genomlagad så du inte har ett mjöligt innanlager kvar när du tar upp dem ur pannan.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!