fbpx

Tryffel, lök och surkålsburgare

En riktig umamibomb!
” Riktiga umamibomber! Burgare med tryffelmajonnäs, rostad lök, surkål, senap och stekt veganskt bacon. Jävligt Gott! ”
– Gustav

Receptet: Tryffel, lök och surkålsburgare

4 portioner

Ingredienser

Tryffelaioli

Vegansk majonnäs 2 dl
Tryffelolja 2 tsk
Vitlök, klyfta 1 st
Svartpeppar, rikligt Efter smak
Salt Efter smak

Stekt lök och svamp

Gul lök 2 st
Japansk sojasås 1 tsk
Socker 0.5 tsk
Skogschampinjoner 200 g
Rapsolja till stekning Efter smak
Salt och svartpeppar 1 st

Burgarna

Veganskt hamburgerbröd 4 st
Burger of Heaven 2.0 Eller annan valfri vegoburgare, paket 2 st
Peas of Heaven Peacon Eller valfritt annat vegobacon, paket 2 st
Surkål, liten burk 1 st
Vegansk ost, skivad 4 st
Amerikansk senap Efter smak
Inlagd gurka, skivad 16 st

Gör så här

Tryffelaioli

Burgarna

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Jävligt Gotts maffiga tryffel, lök och surkålsburgare med peacon!

*I samarbete med Peas of Heaven*

Hej!

Jag hoppas allt är bra med er! Den här veckan är det höstlov och jag och familjen är nere i Skåne med min sambos syskon + barn för att fly lite från vardagen. Jag jobbar en del, men det är fantastiskt skönt att få en chans att byta miljö så här mitt i terminen och allt jobb och all stress.

Förra veckan var ganska intensiv, minst sagt! Hela veckan präglades enormt mycket av omröstningen i EUparlamentet om vegoburgarförslaget som gick ut på att ord som klassiskt används för köttprodukter och kötträtter som ”burgare, schnitzel och korv” inte skulle få användas för vegoprodukter. Jag hamnade mitt i en jättekampanj de sista dagarna för att få upp frågan på agendan, samla in namnunderskrifter till ProVegs stora europeiska insamling och för att få våra svenska EU parlamentariker att lova att de inte skulle rösta för förslaget.

Och det gick vägen! Förslaget röstades ner, och vegoburgarna fick behålla sitt namn! Jag tror verkligen att vår gemensamma ansträngning här i Sverige spelade roll, i alla fall här på hemmaplan. Enligt organisationen Växtbaserat Sverige som samlar vegoproduktsföretag och lobbar för deras sakfrågor så röstade faktiskt alla svenska parlamentariker emot förslaget! Vi fick också rejält med mediabevakning kring förlaget de sista dagarna och jag själv var med i både Aftonbladet, P1, SvD och ETC och pratade om varför det var viktigt att avslå förslaget. Extra roligt tyckte jag intervjun i Studio Ett i P1 på eftermiddagen efter beskedet var då jag fick debattera veganska wallenbergare med Edward Blom 😛

Så, vad passar då inte bättre än att fira det hela genom att göra en riktigt maffig och svullig vegansk burgare med extra allt på? Den är nästan löjlig. Och den är fan fantastisk!

Peas of heaven har en riktigt schysst och maffig vegansk burgarbiff kallad Burgers of Heaven 2.0 som vi hade ett tag på Bastard Burgers i vintras när lagret av Beyond tog slut i hela landet, och nu har de också tagit fram en ny version av sitt ärtbacon som håller ihop riktigt bra när man steker det och är supergott! Det är dessutom färdigskuret i halvor som passar perfekt i storlek till hamburgaren.

Så utan större ado: Här kommer en riktigt maffig burgare som ni absolut måste testa här i höst för att fira att vi fortsatt får kalla våra vegoburgare för burgare! Vi tar maten vi älskar och gör den lite bättre, and I love it!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!