fbpx

Vegansk grilltallrik

med klyftpotatis
” Den perfekta grilltallriken till sommaren! Grillat vegokött, rostad paprikaröra, vitlökssås och klyftpotatis! ”
– Gustav

Receptet: Vegansk grilltallrik

2 portioner

Ingredienser

Vegoköttet

Vegonade Roasted Pepper, 90 g påse 1 st
Vegokött Jag använde naturell oumph 300 g
Färsk blomkål 150 g

Tomatsalsan

Vegonade Roasted Peppers, 90 g påse 1 st
Tomater 5 st
Vitlök, hel 1 st
Röd chili 1 st
Rödlök 1 st

Klyftpotatis

Fast potatis 300 g
Rapsolja 2 msk
Salt och peppar Efter smak

Vitlökssås

Vegansk grekisk yoghurt 2 dl
Vitlök, klyftor 1 st
Olivolja 1 msk
Färsk citronjuice 0.5 tsk

Gör så här

Vegoköttet

Tomatsalsan

Klyftpotatis

Vitlökssås

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Enkel Vegansk Grilltallrik med klyftpotatis

I samarbete med Vegonade

Hej hörrni!

Det känns som att det blir väldigt mycket julmat i dessa tider, och det kommer bli betydligt mycket mer inom kort. Men just idag så tänker jag att vi tar ett djupt andetag och tänker på något annat ett litet tag. Som kanske vad ni borde att testa att äta i Veganuari när ni gör en satsning på att käka veganskt i en månad?

Då kan jag lova er att det här receptet kommer bli en hit! Det är en superenkel, men riktigt, riktigt god måltid som du snor ihop med nästan ingen förberedelse alls utöver att hacka grönsakerna, och som sedan lagar sig själv praktiskt taget utan hjälp över huvud taget i ugnen. Det enda du behöver göra i slutet är att mixa tomaterna till en sås och riva ner vitlök i yoghurten.

Jag visar i videon hur du kan göra detta även om du inte har någon avancerad varmluftsugn där du kan köra flera plåtar samtidigt. Har du det så blir det så klart enklare att laga en större mängd av detta på en gång. Men det går absolut att göra detta på en enda plåt, men då kanske bara 2 portioner per plåt.

Om du kör med en varmluftsugn kan du hoppa över allt krångel jag gör i videon med avgränsare av aluminiumfolie och bara köra allt på 215 graders varmluft med en plåt per grej.

Om du har en vanlig ugn kan du kolla på videon för att se exakt hur jag gör mina avgränsare för att kunna göra alla tre delar till rätten på samma ugnsplåt. De funkar inte perfekt, lite juice från tomaterna kommer nog att smita över till potatisen, men det gör inget.

Det som gör att den här rätten blir så extra löjligt enkel är Vegonade Roasted Pepper som jag kryddar både vegoköttet och tomaterna med. Den innehåller både kryddor, fett, salt, syra och all umami du behöver för att få både salsan och vegoköttet att smaka supergott. Roasted Paprika på vegokött av det här slaget blir lite som grillad kyckling, vilket är något jag är övertygad om borde gå hem hos de flesta!

De flesta butiker kan ta in Vegonaderna, så om de inte finns hos dig så kan du be din butik att ta in dem!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!