fbpx

Vegansk Octoberfest

Potatismos med surkål och hemmagjord bratwurst
” En tysk klassiker! Så här gör du dina egna veganska bratwurstar och potatismos med stekt lök och surkål. Jävligt Gott! ”
– Gustav

Receptet: Vegansk Octoberfest

4 portioner

Ingredienser

Färskorvar, Salsiccia Style

Formbar vegofärs 500 g
Vegonade Italy, påse á 90 g 1 st
Salt Efter smak

Potatismos med surkål och stekt lök

Mjölig potatis 1 kg
Gul lök 4 st
Surkål 200 g
Bladpersilja 1 dl
Havregrädde 2 dl
Mar 50 g
Havredryck Späd efter behov till önskad konsistens 2 dl
Salt och peppar Efter smak

Senapssås

Vegansk grekisk yoghurt 3 dl
Dijonsenap 2 msk
Senapspulver 2 tsk
Salt och peppar Efter smak

Gör så här

Färskorvar, Salsiccia Style

Potatismos med surkål och stekt lök

Senapssås

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegansk Octoberfest + Tävling

*I samarbete med Vegonade*

Hej!

Haha, alltså tiden går SÅ FORT just nu. Det är helt galet. Det känns som att det nyss var sommar och redan nu är det höstlov och sista dagarna i oktober! Jag antar att det är som de säger, att när man har kul så går tiden fort för i min värld så flyger tiden bara fram just nu.

Jag har alltid haft en svag punkt för oktober och alla ursäkter till att äta svullig mat den ger. Jag har lite av en hatkärlek till hösten. Det är superjobbigt att det börjar bli mörkare, men samtidigt mysigt att ta på sig lite mer kläder och få mysa med en kopp te i soffan (plus att mina selvedge jeans är alldeles för varma på vintern, och jag älskar mina jeans). Det är en lång och intensiv jobbperiod när det på många sätt känns som att dagarna bara flyter ihop, men samtidigt är det nu man får som mest gjort.

Och inte minst, det här ruggiga vädret får en att vilja bara djupdyka ner i svullig mat! Det är något som tyskarna verkar ha tagit väl fasta på med sin ”Octoberfest” där de varje år samlas i stora öltält, dricker ohemula mängder öl och käkar korv och surkål.

Jag har ju gjort väldigt mycket svenska husmanskostrecept här under åren, men inte supermycket tyskt, så här kommer ett försök av mig att tolka hur jag tänker att man skulle kunna fira en vegansk Octoberfest!

Jag ville göra någon sorts take på korv med mos, och jag har använt mig av Vegonades grymma ”Italy” kryddning till korven som jag tycker ger en ganska schysst ”salsicca” vibb på mina färskorvar. I kombination med ett potatismos späckat med surkål, stekt kål och persilja samt en enkel senapssås så kan kan garantera att det här passar ENORMT bra till öl! Vegonaden gör dessutom det här till en barnlek att smälla ihop. Jag är ett stort fan av deras färdiga kryddblandningar till vegomat och stolt ambassadör här under hösten! Spana in det här inlägget om du vill veta mer om dem!

Tävling!

Som sagt, jag är ett stort fan av Vegonaderna och jag hoppas att ni också ska upptäcka hur grymma de är. För att få fler att testa vegonade tänkte vi arrangera en tävling där ni får hjälpa oss! Reglerna är enkla!

Gör så här:

  1. Följ @vegonade och @javligtgott
  2. Skriv bästa motiveringen till varför folk borde testa Vegonade här i kommentarerna!
  3. Tagga tre polare i kommentaren
  4. Om ni inte kommenterar på det här inlägget med er motivering utan gör ett eget inlägg så ska det innehålla #jävligtgottmedvegonade så vi hittar det.

Pris

  • Signature gryta från Le Creuset, 5 L (24 cm), svart. Värde 2.799 kr.
  • Produkter från Vegonade, värde 200 kr.
  • Kokbok från Gustav Johansson, värde 219 kr.

Tävlingsregler?

För att vara med och tävla måste varje deltagare ha en fullständig version av Instagram.

Anställda hos PAUL och THOM och Jävligt Gott får inte delta i tävlingen. Denna tävling är inte sponsrad, administrerad eller knuten till Instagram. Alla bidrag kan komma att användas i marknadsföringssyfte, i och med deltagande godkännes detta av deltagarna.

Hur utses vinnaren/priser?

Juryn består av PAUL och THOMs marknadschef, Åsa Anvelius och matkreatören Gustav Johansson på Jävligt Gott. Vinnaren utses baserat på motivering och kontaktas via instagram efter att tävlingen har avslutats. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Användande av persondata

Vid deltagande i tävlingen medges samtycke till registrering av namn och nödvändiga kontaktuppgifter. De uppgifter som du ger i samband med tävlingen kommer uteslutande att vara tillgängliga för PAUL och THOM och Jävligt Gott’s ansvariga för tävlingen. Kontaktupplysningar kommer uteslutande användas för kontakt i samnband med tävlingen och kommer att raderas när tävlingen är avslutad. All personlig data som lämnas hanteras med säkerhet enligt GDPR. Läs mer om vår integritetspolicy här www.paulochthom.se/gdpr

Övrigt

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel. Denna tävling är inte sponsrad, administrerad eller knuten till Instagram.

Bonustips!

När jag åt resterna av det här till middag dagen efter så gjorde jag en snabb gräddsås på 2 msk Vegonade Italy, 1 msk kinesisk sojasås och 3-4 dl havregrädde som bara fick koka upp snabbt och hade till istället för senapssåsen som jag glömde i studion. Det blev asgott det med. Testa bägge vettja!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!