fbpx

Vegansk ramenburgare

med nudelbröd!

Receptet: Vegansk ramenburgare

2 portioner

Ingredienser

Ramenburgare

VegMe Seaweedburgare 1 paket á 240 g 2 st

Ramenbröd

Paket med 5-kronorsnudlar Orientalisk eller svampsmak inkl kryddpaketet 3 st
Kikärtsmjöl 3 msk
Kikärtsspad 2 msk
Vatten 2 msk
Salt Efter smak
Peppar Efter smak
Rapsolja till stekning Efter smak

Kimchimajo

VegMe vegansk majonnäs 2 dl
Kimchi 1 dl

Inlagd lök

Rödlök 1 st
Limejuice 1 msk

Semitorkad tomat

Tomater 3 st
Furikake Efter smak
Rapsolja Efter smak

Övriga tillbehör

Sjögrässallad 1 paket torkad, finns i asiatiska hyllan 1 st
Färska salladslökar 2 st
Kruka krispsallad 1 st

Gör så här

Ramenburgare

Ramenbröd

Kimchimajo

Inlagd lök

Semitorkad tomat

Övriga tillbehör

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegansk ramenburgare med VegMes Seaweedburgare

*I samarbete med VegMe*

Hej!

Jag hoppas allt är fint med er! När jag sitter och skriver det här är klockan tre minuter i midnatt och jag är på båten på väg till Gotland dit jag ska för å förbereda maten inför nästa veckas pop up restaurang under Almedalsveckan!

Lite ovanlig situation, men spännande! En annan ovanlig men spännande grej är de här ramenburgarna som jag har sett snurrandes runt på instagram de senaste månaderna. Det började tydligen med någon kock i New York (som vanligt alltså) och har blivit en jättegrej.

Med ramenburgare så menar jag också exakt det. En burgare med bröd gjort av ramennudlar! Tydligen var kocken i New York typ nudelkock, men exakt hur han kom på den här idén måste jag säga att jag inte riktigt kan klura ut. Visst. Nudlar är också kolhydrater, men det är en ganska lustig idé. Det hindrar det dock inte från att vara FETT GOTT.

Det är faktiskt förvånansvärt gott! Jag vet ärligt talat inte vad jag förväntade mig. Kanske att det skulle vara ganska stabbigt och wierd..? Men det var snarare svulligt och helt fantastiskt! Nudlarna binder ihop riktigt bra, och även om det är väldigt annorlunda konsistens än ett hamburgerbröd – lite flottigare också – så håller de ihop jättebra, blir inte alls ”för mycket” och har en helt otroligt god umamiosande smak som funkar sjukt bra ihop med VegMes Seaweedburgare och de övriga ingredienserna.

Utöver det faktum att jag gått och suktat på att få testa en ramenburgare ganska länge och mest behövde rätt anledning och tillfälle så kände jag att VegMes nya Seaweedburgare måste vara den perfekta biffen i en vegansk ramenburgare.

Mitt första intryck när jag smakade min första Seaweedburgare för några veckor sedan var att biffen smakade just ramensoppa! Sockertången som VegMe har smaksatt burgaren med är nära släkt med den japanska kombun som används när de kokar ramenbuljong och det finns ett tydligt släktskap mellan de två smakerna. Burgaren smakar umamistinn ramenbuljong, blandat med svarta bönor och har överlag en ganska behaglig bitig upplevelse. Den passar perfekt till ett par stekta nudelbröd!

De övriga ingredienserna i den här burgaren har jag valt ut för att helt enkelt hamna så nära en skål med ramensoppa som möjligt. Fast i burgarform.

Semitorkade tomater med furikake är en av de umamistinnaste grejerna du kan föreställa dig. Inlagd lök är alltid ett måste om du frågar mig. Kimchimajonnäs kanske inte är det mest japanska i världshistorien, men den fermenterade syran och chilistyrkan passar perfekt ihop med de övriga smakerna och för med sig både lite extra umami och en nödvändig styrka och syra för att balansera upp. Sjögrässalladen gör ramenkänslan ännu lite mer påtaglig och den råa salladslöken ger lite sting. Det hela toppas med furikake, en japansk kryddbladning gjord på rostade noriblad och sesamfrön som är sjukt god och dessutom riktigt snygg.

Du MÅSTE testa det här. Det kommer att revolutionera din syn på både burgare och på ramen!

Gör så här

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!