fbpx

Veganska Choripáns

Veganska grillkorvar med Chimichurri !
” Veganska Choripans! Argentinska grillkorvar med chimichurri som serveras i grillade baugetter. Gjord med min och Anammas egna vegokorv! ”
– Gustav

Receptet: Veganska Choripáns

2 portioner

Ingredienser

Chimichurri

Bladpersilja Stort knippe, färsk 1 st
Oregano Kruka, färsk 1 st
Koriander Kruka 1 st
Vitlöksklyftor Färska 2 st
Röd chili Färsk 1 st
Olivolja Ca 1 dl
Limejuice Från 2 st limes 6 cl
Salt Efter smak

Korvarna

Paket Anamma Vegokorv eller Vegochorizo - i samarbete med Jävligt Gott 1 st
Baguette 1 st

Gör så här

Chimichurri

Korvarna

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Inled grillsäsongen med Veganska Choripán!

I samarbete med Anamma

Vet ni vad som är fint? När man har släppt veganska grillkorvar tillsammans med ett av Sveriges grymmaste vegomärken och det börjar bli grillsäsong! Då kan man laga sånt här och njuta av vårsolen och värmen för fulla muggar.

Mina och Anammas vegokorvar har ett ”skinn” gjort av alger som ger korven ett fantastiskt härligt ”knäck” när man tar en tugga på den, men som också behåller saftigheten inne i korven när den tillagas och grillas, till skillnad från många andra vegokorvar som ärligt talat kan bli ganska torra och trista på grillen.

Många recept på Choripáns som jag hittade på the internetz serverade korven grillad i två skivor skurna på längden, vilket jag tyckte såg coolt ut. För att dock inte förhindra att korven blev torr och trist så skar jag upp dem EFTER att jag hade tillagat dem. Det blev sjukt nice, man fick samma snygga look av en riktigt rustik grillad macka, och sjukt saftiga korvar.

Originalreceptet på Choripans kommer från Argentina är och är en sorts lokal korv med bröd på steroider. Namnet kommer från Choirzo, som är den klassiska korven man använder, och pan som betyder bröd. Chorizo i bröd helt enkelt. Man ska dock helst använda en baugette eller liknande och inte ett klassiskt korvbröd, och brödet ska också grillas och sedan ska både korven och brödet täckas i den klassiska Argentinska chimichurriröran. En salsa gjord på mängder med persilja, koriander, oregano, chili, vitlök, salt och olivolja. Det är verkligen HUR gott som helst!

Här har jag faktiskt använt min och Anammas vanliga vegokorv, inte chorizon, men vet du va – du får göra som du vill! Bägge smakar jävligt gott så du kommer inte ångra dig oavsett vad 😀

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!