fbpx

Veganska ribs

med coleslaw och potatisklyftor

Receptet: Veganska ribs

6 portioner

Ingredienser

Veganska ribs

Påsar Oumph naturella Filéer 2 st
Äppelcidervinäger 0.75 dl
Socker 0.5 dl
Ljus sirap 3 msk
Vitlöksklyftor, pressade 4 st
4cm riven färsk ingefära Efter smak
Kinesisk soja 2.5 msk
Srirachasås 2 msk
Dijonsenap 3 msk
Saft från 1 pressad apelsin Efter smak

Coleslaw (ca 1 liter) Alternativ: Använd färdig vegansk eller vanlig mayonnaise och creme fraiche

Vitkål 500 g
Stor morot 1 st
Rödlök 1 st
Oatly Havrefraiche 1 dl
Dijonsenap 1 msk
Socker 1 tsk
Salt och vitpeppar efter smak Efter smak

Veganmayonnaise (ca 3,5 dl) Alternativ: Använd färdig majonnäs, vegan eller vanlig

Kikärtsspad 3 msk
Rapsolja 3 dl
Dijonsenap 1 tsk
Citronjuice 2 tsk
Salt och vitpeppar 1 st

Gör så här

Veganska ribs

Coleslaw (ca 1 liter) Alternativ: Använd färdig vegansk eller vanlig mayonnaise och creme fraiche

Veganmayonnaise (ca 3,5 dl) Alternativ: Använd färdig majonnäs, vegan eller vanlig

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veganska ribs med coleslaw och potatisklyftor - Jävligt Gott Festivalkäk!


Hej!
Nu har vi kommit halvvägs (dv 4 av 8!) med mina jävligt goda festivalrätter som jag har tagit fram, och dagens recept är fan ingenting att leka med! 😀 Dessa veganska ribs är framtagna för att passa perfekt på grillen i sommar och är onekligen något extra. Oumphs filéer är perfekta till den här rätten då de har den där köttiga och tuggiga konsistensen man är ute efter och tillsammans med en krämig coleslaw är det här en riktig slam dunk!
De här ribsen blir extra bra om de får grillas, då de höga temperaturerna gör att man kommer undan med en snabbare tillagningstid och extra rökighet som ger ett saftigt resultat. Men har du ingen grill tillhanda så funkar det fint att köra dem på grilleffekten i ugnen istället. Just Oumph mår också bra av att få marineras lite längre och sedan tillagas hårt och snabbt så man får en krispig yta men behåller saftigheten i mitten. Risken är annars att det blir torrt och segt.
De övriga recepten hittar ni här under kategorin Festivalkäk, det är en burgare, en pad thai och min veganska kebabtallrik.
Men nu, without further ado (för jag måste springa iväg på teater i kväll, så jag hinner inte skriva mer! Livet är hårt! 😉 ) – här kommer receptet!

[hr]

Här hittar ni ett gött recept på potatisklyftor 😀
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!