fbpx

Veganskt Dillkött

Vegoköttsgryta med sötsyrlig dillsås

Receptet: Veganskt Dillkött

4 portioner

Ingredienser

Veganskt Dillkött

Morötter 1 st
Rotselleri 100 g
Palsternackor 2 st
Dm purjolök 2 st
Gula lökar 2 st
Lagerblad 2 st
Kryddpepparkorn 2 st
Torkade enbär 2 st
Dillfrö 1 tsk
Malen vitpeppar eller 4 vitpepparkorn 1 tsk
Vatten 1.5 l
Valfria vegogrytbitar 300 g
Havregrädde 0.5 dl
Citron 0.5 st
Socker 2 msk
Stora kvistar dill 4 st
Vetemjöl 2 msk
Salt och vitpeppar Efter smak
Mjölkfritt smör att steka i Efter smak

Gör så här

Veganskt Dillkött

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veganskt dillkött

IMG_4921 (800x600)
Jag har outat det på instagram, men det här blir väl kanske(?) första gången i ett blogginlägg. Jag och Owl Streets jobbar på en ny bok! Den kommer att komma sent i vår och kommer att ha tema husmanskost. Hur fint låter inte det? Boken kommer att innehålla 17 stycken recept, och några av dem kommer att publiceras här på bloggen under våren som teasers. Pannbiffarna från förra veckan är ett av dem, och det här är ett annat. Läs, laga och njut!
Dillkött och dess kusin pepparrotskött är två rätter som fått oförtjänt lite credd med tanke på hur unika och förfinade i både sina smaker och i sina utföranden som de är. Precis som med en god brunsås så ligger hemligheten i de här grytorna i fonden, men också i en kärleksfull balans mellan smak, syra och sötma. Det är nära på franskt i vilken känsla för detalj som krävs för att få till det perfekta dillköttet, och det får mig att verkligen bli stolt över det unika svenska matarv vi har.
Det här är haute cuisine at it’s best, eller som vi skulle ha sagt på rent och skärt dalmål. Sjukt jävla gott.IMG_4891 (800x600)

IMG_4928 (800x600)

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!