fbpx

Veganskt Skrovmål

a.k.a norrländsk Big Mac
” En norrländsk klassiker i vegansk tappning! Ursprungligen en månadsburgare på Bastard Burgers, nu permanent! Så här gör du den själv! ”
– Gustav

Receptet: Veganskt Skrovmål

4 portioner

Ingredienser

Burgarna och tillbehör

Vegoburgare Exempelvis beyond burger 4 st
Hamburgerbröd Exempelvis korvbrödbagarens potato buns 6 st
Isbergssallad 150 g
Frankful Vegan Cheesedip, 240 g burk 1 st
Rapsolja till stekning Efter smak
Svartpeppar 1 st
Silverlök Frivilligt om man vill göra mer big mac style 1 st
Picklad grurka Frivilligt om man vill göra mer big mac style 16 st

Originaldressing

Vegansk majjonäs 2 dl
Hackad ättiksgurka 0.5 dl
Amerikansk gul senap 2 tsk
Ketchup 2 tsk
Cayennepeppar 1 krm
Paprikapulver 0.5 tsk
Vitlökspulver 0.5 tsk
Salt Efter smak

Gör så här

Burgarna och tillbehör

Originaldressing

ELLER DELA

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veganskt Skrovmål

I samarbete med Bastard Burgers

Hej!

Jag hoppas att allt är bra med er! Trots mörkret och trots Corona. Idag, 21 dec, är det vintersolstånd. Det betyder alltså att det idag är årets absolut mörkaste dag. Fy fan alltså. Det är allt jag har att säga. Men nu vänder det.

Lite så vet jag att många som har jobbat i restaurangbranschen dock känner just nu. Som att det är jävligt mörkt. Corona drabbar oss alla väldigt hårt, men det finns vissa branscher som drabbas extra hårt ekonomiskt av de nedstängningar som sker just nu. Jag säger ingenting om ATT de sker, vi har inget viktigare här i världen än vår hälsa och vi måste göra det som krävs för att stoppa det här viruset så alla har en chans att fira en så god jul som möjligt och behålla sina nära och kära.

Men däremot så är det väldigt jobbigt att se hur så många vänner och kollegor i restaurangbranschen sliter just nu. De kraftiga restriktionerna som kommit nu under våg två går längre än vad de gjorde i våras, samtidigt som det finns mindre stöd till restaurangerna i form av sänkta arbetsgivaravgifter, hyrseslättader och annat som det fanns då. Resultatet blir att många ser sina livsverk skaka.

Bastard är långt ifrån den mest utsatta restaurangverksamheten där ute, men även de märker av detta väldigt tydligt. Som ni säkert vet så erbjuder de gratis frakt på alla sina take out beställningar, vilket de står för och därmed drastiskt sänker intäkten per såld burgare. Samtidigt så har besökarantalet sjunkit rejält.

Så jag vill bara ta den här stunden att uppmana er att vad ni än gör just nu – sluta inte handla på restaurangerna ni älskar bara för att ni inte längre kan eller vill gå dit eller för att vi inte längre kan stanna längre än till 20.30. Beställ take out, käka lunch, och stötta din lokala favoritrestaurang allt du kan!

Alltså, även om ni får receptet på skrovmålet, månadens burgare på Bastard här i blogginlägget och i videon jag delar, laga det inte hemma den här gången. Pallra dig iväg till närmsta Bastard Burgers, eller beställ via Foodora, Uber Eats, Volt eller någon av de andra leveranstjänsterna och stötta din lokala favoritrestaurang!

Samtidigt måste jag också säga – är det inte dags att komma med lite stödpaket till restaurangerna igen nu Magdalena Andersson? Det här kommer inte hålla länge till!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!