fbpx

Vegetarisk Lasagne

Grundrecept med kobaserad ost

Receptet: Vegetarisk Lasagne

8 portioner

Ingredienser

Sojafärssås

Sojafärs 600 g
Gula lökar 2 st
Stora morötter 2 st
Vitlöksklyftor 3 st
Röd chili 1 st
Burkar goda hela tomater 3 st
Tomatpuré 3 msk
Mustigt rödvin 2 dl
Kinesisk soja 1 msk
Torkad rosmarin 0.5 msk
Torkad basilika 1 msk
Torkad timjan 0.5 msk
En näve färska basilikablad Efter smak
Lagerblad 3 st
Mycket salt och svartpeppar Efter smak
Olivolja 0.5 dl
Ev. socker 2 tsk

Bechamelsås

Smör 4 msk
Vetemjöl 4 msk
Mjölk 1 l
Mald muskot Efter smak
Vitpeppar Efter smak
Salt Efter smak

Bygg lasagnen

Paket, 500 g, torkade eller färska lasagneplattor 1 st
Bollar mozzarella 3 st
Lagrad ost, helst parmesan 300 g
Ev. extra mjölk om lasagnen blir för torr Efter smak

Gör så här

Sojafärssås

Bechamelsås

Bygg lasagnen

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegetarisk lasagne

IMG_0548 (1024x768)
Jag tror att det här kanske är ett av Sveriges, om inte världens vanligaste vegetariska recept. Det är i alla fall typ Sveriges mest googlade rätt med ordet ”vegetariskt” i titeln.
Själv känner jag mig lite kluven. Visst, det är supergott. Visst, det mättar många. Visst, det är enkelt och om man vet vad man håller på med, ganska svårt att misslyckas. Men… Nä, jag vet inte. Jag kanske bara har en hang-up. Ni vet, en sån där ologisk känsla som får en att bojkotta skitbra film bara för att alla andra hypear den så mycket. Lite så ser min relation till lasagne ut.
Det kanske förklarar varför jag ännu inte, efter tre och ett halvt år med bloggen har skrivit om den ännu. Visst, jag har skrivit om den något upphottade svamp och spenatlasagnen, om en lasagne med cashewbechamel och salvia, och ett par sorters lasagneliknande pastagratäng här och så en till här.
Så – här kommer det. Jävligt gotts vegetariska lasagne. Eller kanske snarare ett gäng tips till hur du på bästa sätt kan få till en riktigt schysst vegolasagne, för det här är en rätt som är gjord för att varieras enligt eget tycke och smak. Vill du ha i spenat, paprika och svamp? Ha det! Vill du byta ut plattorna mot farfalle eller pappardelle? Gör det! Gött blir det i alla fall, det vill säga om du följer de här tipsen. 😉

[hr]

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min nya maillista! 

[rainmaker_form id=”5502″]

[hr]

Följ mig gärna också på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration! 

IMG_0521 (1024x768)

IMG_0541 (1024x768)

IMG_5531 (1024x764)

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!