Zucchini och svamppizza

med ostronskivling och dijonmajonnäs

Receptet: Zucchini och svamppizza

8 portioner

Ingredienser

Pizzadeg

Ca 13-15 dl Vetemjöl Special 800 g
Mer mjöl till utbakning Efter smak
Ljummet vatten 650 ml
Salt 1 tsk
Socker 1 msk
Jäst 50 g

Ostronskivling

Ostronskivling Alternativ: Annan svamp 300 g
Rapsolja 2 msk
Salt och peppar Efter smak

Dijonmayonnaise 1 dl (receptet ger 3,5 dl. Alternativ: Färdig mayonniaise + dijonsenap och citronjuice)

Kikärtsspad 3 msk
Rapsolja 3 dl
Dijonsenap 1 msk
Citronjuice 1 msk
Salt och vitpeppar Efter smak

Övrig topping

Någon kvist färsk timjan Efter smak
Olivolja Efter smak
Salt och peppar Efter smak

Bygg pizzan

Zucchini och purolök

30 cm zucchini Efter smak
25 cm purjolök Efter smak
Vitlöksklyftor 3 st
Olivolja 3 msk
Torkad timjan 1 tsk
Citronjuice 1 msk
Salt och svartpeppar Efter smak

Gör så här

Pizzadeg

Ostronskivling

Dijonmayonnaise 1 dl (receptet ger 3,5 dl. Alternativ: Färdig mayonniaise + dijonsenap och citronjuice)

Bygg pizzan

Zucchini och purolök

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Tre veganska pizzor - Jävligt Gott festivalkäk!


Hej!
Dagens recept är hela tre recept i ett då det är pizza som är temat och jag idag bjuder på hela tre olika sorters veganpizza, ett klassiskt kebabpizzerecept, en margherita och en egen kreation med zucchini, ostronskivling och smarrig vegomajonnäs.
Jag har skrivit om det här med veganpizza flera gånger förut och jag vidhåller att tricket till att lyckas med det handlar om att skippa osten och istället ersätta den med andra såser, röror och puréer som ger samma feta och krämiga känsla som osten annars ger till pizzan. Långt mycket bättre än de där konstiga och kemiska vegoostar som tyvärr är det enda som finns på marknaden idag och fyllt med en massa smarrig smak.

Men med det sagt, så kör vi direkt på recepten för jag sitter mitt i påsksemestern och vill inte fastna vid datorn hela dagen 🙂

[hr]

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required




0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!